Rens fisken fri for skinn og ben og del den i mindre serveringsstykker.
Tips:
Du kan godt bruke grillet laksefilet i stedet for kokt laks i denne oppskriften.
Kok nypotetene møre med skallet på. Del dem i skiver mens de fortsatt er varme og anrett dem på et fat.
Riv salaten og fordel den på fatet, fordel fisken over.
Bland sammen rømme, sitronsaft, finhakket dill og sukker. Du kan også rive litt sitronskall (pass på å vaske sitronen nøye!) i dressingen.
Drypp dressingen over potetsalaten like før servering.
Mange flere retter med laks finner du her
Tips: For en perfekt posjert (kokt) laks gjør du som følger: Del laksen i serveringsstykker og strø på godt med salt. La ligge i ca 15 minuter. Skyll av saltet.
Legg filetene med skinnsiden opp i et ildfast fat og kok opp vann med 1 ts salt pr liter vann. Ha gjerne sitronskiver eller annet krydder som laurbærblad i vannet.
Hell det kokende vannet over fisken og la den stå til du lett kan dra av skinnet fra fileten - perfekt resultat hver gang.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig