• Her finner du oppskrifter med suppepasta
• Se hele pastaguiden
Ditalini
Fingerbøl kalles disse bittesmå pastaene som ser ut som oppkuttet makaroni. Typisk for Campania hvor de er obligatorisk i den klassiske bønnesuppen Pasta e Fagioli. Også mye brukt i minestrone.
Fregula
Denne sardinske kulelignende pastatypen ligner på couscous, men vesentlig grovere. Den er dessuten ristet hvilket gir en nøtteaktig smak. Brukes i både supper og gryter.
Mezzi tubetti
Disse små pastarørene brukes ofte i supper.
Orzo
Navnet betyr bygg og formen minner også om byggkorn. Brukes ofte som erstatning for ris på samme måte som risoni.
PastinaSmå pastastjerner som pynter spesielt godt opp i klare supper, og har en høy stjerne hos de minste.
Risoni/Puntalette
Det samme som orzo.
Seme di melone
Melonfrølignende pasta er også velegnet til supper.
• Se hele pastaguiden
Her er pastaguidens syv artikler: PastafavorittenLang tynn pasta er mer enn spaghetti. Her er oversikten over de ulike sortene. Den populære båndpastaenEtter at båndpasta ble tilgjengelig i fersk form, er det stadig flere som foretrekker denne typen. Men den har sine klare bruksområder. PastaplaterPastaplatene har nok en lengre historie enn de fleste er klare over. Den får du her. Fra skruer til prestekvelereDen mest fantasifulle pastaen finner vi utvilsomt blant de korte typene som dessuten er det mest omfangsrike kategorien. Stjerner og fingerbølEn ekstra minestrone blir ikke den samme uten de små dekorative pastaene. Hva med Venus' navle?Det var intet mindre enn kjærlighetsgudinnens navle som inspirerte formen på en av de mest kjente fylte pastatypene. Ikke bare cannelloniHvis du har lurt på hva du skal gjøre med de store konkylieformete pastaskjellene, finner du svaret her. |