• Her finner du oppskrifter på cannelloni
• Se hele pastaguiden
Cannelloni
Cannelloni er rektangulære pastaplater som skal fylles og rulles sammen for deretter å dekkes med tomat- eller ostesaus og bakes. Ordet betyr siv.
Manicotti
Dette er det de fleste kaller cannelloni, nemlig runde store rør som er klare til å fylles, som regel etter at de er kokt. Ordet betyr muffe eller mansjett. Dette er en av de eldste pastatypene som tidligere ble brukt til å pakke inn fyllet. Ref. cannelloni.
LumaconiDe gigantiske sneglepastaene fylles med ost eller en grønnsaksblanding.
Quadrucci
Vanligvis en samlebetegnelse for alle typer pastarør som er store nok til å fylles eller også være gode sausfangere. Albuemakaroni hører faktisk også til denne kategorien.
Sacchette
Poseformet fylt pasta som er et alternativ til ravioli. Ikke ulikt kinesernes dim sum.
• Se hele pastaguiden
Her er pastaguidens syv artikler: PastafavorittenLang tynn pasta er mer enn spaghetti. Her er oversikten over de ulike sortene. Den populære båndpastaenEtter at båndpasta ble tilgjengelig i fersk form, er det stadig flere som foretrekker denne typen. Men den har sine klare bruksområder. PastaplaterPastaplatene har nok en lengre historie enn de fleste er klare over. Den får du her. Fra skruer til prestekvelereDen mest fantasifulle pastaen finner vi utvilsomt blant de korte typene som dessuten er det mest omfangsrike kategorien. Stjerner og fingerbølEn ekstra minestrone blir ikke den samme uten de små dekorative pastaene. Hva med Venus' navle?Det var intet mindre enn kjærlighetsgudinnens navle som inspirerte formen på en av de mest kjente fylte pastatypene. Ikke bare cannelloniHvis du har lurt på hva du skal gjøre med de store konkylieformete pastaskjellene, finner du svaret her. |