De lange tynne pastastrimlene vi alle kjenner som spagetti er blant de eldste pastatypene som finnes. De eldste referansene er fra 1100-tallet og Palermo hvor det snakkes om fremstilling av tynne strenger laget av mel.
Men spagetti er en samlebetegnelse. Og selv om den vanligste tykkelsen er svært anvendelig, er den ikke alltid den mest optimale.
• Her finner du oppskrifter med spagetti
Foto: Stockxpert
Her er pastaguidens syv artikler:
Pastafavoritten
Lang tynn pasta er mer enn spaghetti. Her er oversikten over de ulike sortene.
Den populære båndpastaen
Etter at båndpasta ble tilgjengelig i fersk form, er det stadig flere som foretrekker denne typen. Men den har sine klare bruksområder.
Pastaplater
Pastaplatene har nok en lengre historie enn de fleste er klare over. Den får du her.
Fra skruer til prestekvelere
Den mest fantasifulle pastaen finner vi utvilsomt blant de korte typene som dessuten er det mest omfangsrike kategorien.
Stjerner og fingerbøl
En ekstra minestrone blir ikke den samme uten de små dekorative pastaene.
Hva med Venus' navle?
Det var intet mindre enn kjærlighetsgudinnens navle som inspirerte formen på en av de mest kjente fylte pastatypene.
Ikke bare cannelloni
Hvis du har lurt på hva du skal gjøre med de store konkylieformete pastaskjellene, finner du svaret her.
|