Vannbakkels med vaniljekrem
Hobbykokken/Electrolux

Vannbakkels med vaniljekrem

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 °C med 25 prosent damp*. 

Hell vann, melk, salt, sukker og smør i en kjele, og kok opp på middels sterk varme til smøret har smeltet. 

Tilsett hvetemel og rør rundt til alt er jevnt blandet. 

Hvis du har kjøkkenmaskin kan du helle blandingen over i en bolle, og røre inn ett og ett egg om gangen. Du kan også gjøre det for hånd med en visp. 

Bruk en sprøytepose eller to spiseskjeer til å lage vannbakkels som er ca. 3 cm i diameter. Pensle vannbakkelsene med eggeblandingen og sett dem inn i ovnen. Stekes til de er gylne (ca. 17-20 minutter).

 Avkjøl på rist.  

Vaniljekrem:
Pisk eggeplommene og 1/3 av sukkeret til lett eggedosis i en bolle. Tilsett Maizena når eggeplommene og sukkeret er rørt ferdig. 

Varm opp melk, resten av sukkeret og vaniljestengene til de når kokepunktet. Hell den varme melken over eggedosisen mens du pisker. Hell blandingen over i gryten igjen og varm forsiktig opp til det koker. 

La blandingen småkoke i ca. 2 minutter under kraftig omrøring. Sil blandingen og la den avkjøles i kjøleskap. 

Fyll vannbakkelsen med vaniljekrem, og topp med sjokoladeglasur eller melis. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her