Varm opp ovnen til 160 °C før du begynner å lage røren.
Pisk sukkeret og 5 egg til en stiv og luftig eggedosis. Det tar ca. 15 minutter i kjøkkenmaskin.
Vend forsiktig inn 120 g hvetemel, 1 ts vaniljesukker og 1 ts bakepulver med en slikkepott. Sørg for at røren er helt jevn og uten melklumper. Hvis du ønsker en mørk bunn kan du blande inn 3 ss kakaopulver.
Hell røren over i en usmurt, rund form som er 20-22 cm i diameter. For å unngå at bunnen blir høyere i midten enn langs kantene, kan du smøre litt av røren opp langs kantene i formen rett før du setter den i ovnen.
Stek sukkerbrødet i forvarmet ovn på 160 °C med 25 prosent damp* i 20 minutter. Stek deretter videre med over/undervarme på 180 °C i 10-15 minutter til kaken har fått en jevn, gyllen skorpe.
La sukkerbrødet avkjøles i formen, og pass på at det er helt avkjølt/romtemperert før du begynner å skjære i den.
* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»