Den fantastiske blomkålen
Blomkålsuppe med timian og sitron
Fremgangsmåte
- Kok opp grønnsakbuljong og sitronsaft.
- Rens blomkålhodet og løken og del i biter. Bladene kan også brukes.
- Ha det over i buljongkjelen og la det koke i ca. 5 minutter eller til blomkålen nesten er mør.
- Ta av noen pene blomkålbuketter til garnityr.
- Mos suppen med en stavmikser, e.l. og la suppen få et oppkok.
- Trekk kjelen av platen og rør inn crème fraîche og eggeplommer. Suppen må ikke koke etter at eggeplommer er tilsatt.
- Smak til med muskat, salt og pepper.
- Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.
Se alt det gode du kan lage med blomkål
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Blomkålsuppe med spekeskinke og kamskjell
Fremgangsmåte
- Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.
- Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.
- Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.
- Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.
- Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.
- Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.
Se alt det gode du kan lage med blomkål
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG
Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye
Fremgangsmåte
Røkt ishavsrøye: Filetene deles i porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter.
- Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.
- Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon.
- Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.
- Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.
Blomkålsuppe:Smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.
- Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre.
- Kjør dette til en jevn pure, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.
Purre:
- Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann.
- Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør.
- Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.
Servering:
Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.
Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
79 POENG