- Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.
- Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.
- Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.
- Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.
- Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.
- Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.
Se alt det gode du kan lage med blomkål
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur