Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye
Eksportutvalget for fisk

Blomkålsuppe med røkt Ishavsrøye

Ha røkt ishavsrøye i blomkålsuppen og du får en smaksopplevelse av de sjeldne.

Fremgangsmåte

Røkt ishavsrøye: Filetene deles i porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter.

  1. Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.
  2. Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon.
  3. Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.
  4. Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.

Blomkålsuppe:Smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.

  1. Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre.
  2. Kjør dette til en jevn pure, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.

Purre:

  1. Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann.
  2. Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør.
  3. Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.

Servering:

Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.

 Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her