Røkt ishavsrøye: Filetene deles i porsjonsstykker. Fordel salt over disse, og la saltet trekke i 10 - 15 minutter.
- Jo tykkere stykkene er, jo lenger kan de stå. Saltet skylles av, og fisken tørkes godt. Varm opp ovnen til 180 grader.
- Fiskestykkene legges på rist og settes inn i ovn ved 180 grader, sammen med en boks med brennende røykspon.
- Skru av ovnen og la det stå i ca 8-10 minutter.
- Fisken er best varm, men kan også kjøles ned.
Blomkålsuppe:Smør smeltes i en kjele. Fres sjalottløken til den blir blank.
- Tilsett blomkål, potet, kraft og fløte og kok for lav varme til poteter og blomkål er møre.
- Kjør dette til en jevn pure, ha tilbake i kjelen, smak til og pisk inn det resterende smøret.
Purre:
- Purren kuttes i tynne strimler, og forvelles (kokes opp) i godt saltet vann.
- Vannet siles godt av, og purren vendes i varm olje/smør.
- Legg den opp på fisken i suppetallerkenen.
Servering:
Fordel suppen i dype, varme tallerkener, plasser porsjonsstykker av fisken i og legg purre midt på fisken. Drypp 1 ss olivenolje over hver tallerken.
Tips: Dersom du ikke skulle få tak i røye kan du også bruke laks eller ørret.