Guide
Den fantastiske blomkålen
Foto: (zi3000)
Grateng med blomkål, sopp, bacon og ost
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.
- Skjær blomkålen i buketter eller store biter som kokes i grønnsaksbuljongen i ca. 5 minutter til knapt mør. La kålen renne av og legg den i formen.
- Smelt smør i en panne og stek bacon og sopp. Bland inn litt salt og pepper og fordel dette over kålen.
- Bland rømme med litt salt, pepper og evt. hvitløk. Fordel den over kålen, dryss ost over og gratiner retten midt i ovnen i ca. 10-15 minutter.
- Dryss hakket kruspersille og gressløk over like før servering.
Tips: Prøv gjerne å blande blomkål og brokkoli i denne formen. Bruk gjerne skogsopp som kantarell, steinsopp og piggsopp i denne gratengen.
Flere herlige retter med blomkål finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Blomkål med ostesaus og bacon
Fremgangsmåte
- Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann (ca ½ ss pr liter vann).
- Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk.
- Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
- Legg blomkålhodet på et fat. Stek baconstrimlene. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille.
Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.
Tips:
Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker. Eller å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.
Les om blomkål og se herlige retter her
Tips:
Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker. Eller å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.
Les om blomkål og se herlige retter her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå