Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 30 Mai 2001 - 14:23

    Vårlig elegant

    Ukens vin er denne gang i flertall, én klassisk, delikat vin og elegant utgave og en noe mindre klassisk men likevel vellaget, og ikke minst hendig på grunn av emballasjen. Samtidig får du en flott oppskrift på kjøpet vel tilpasset vinen.
    30. Mai 2001
  • 29 Mai 2001 - 18:59

    Fjasete vinjournalister

    Er norske vinjournalister selvhøytidlige terningkastere fulle av klisjeer og med alt for stor makt? Er de opptatt av oss som forbrukere og kan vi i det hele tatt stole på dem? Diskusjonen går høylytt på Apéritifs diskusjonssider. Bli med og si din me
    29. Mai 2001
  • 23 Mai 2001 - 12:00

    Sommerlig rødt

    På våre breddegrader drikkes det vel så mye rødvin som hvitvin selv om kalenderen viser at sommeren står for døren. Ukens vin er en rødvin med sommerlig preg som kan delvis fylle rollen til en hvitvin. Her får du også en oppskriften på en matrett som
    23. Mai 2001
  • 22 Mai 2001 - 16:08

    Kaffe - helse i hver dråpe

    Kaffedrikking blir av enkelte sett på som en uvane i likhet med røyking. Kanskje ligger årsaken til dette i det faktum at disse to stimuli, om vi kan kalle de dét, i stor grad nytes sammen. Nå viser det seg altså at kaffe er sunnere enn antatt.
    22. Mai 2001
  • 16 Mai 2001 - 23:33

    Hvitt bryllup?

    Ukens vin er perfekt til vårens og sommerens brylluper. Den er aromatisk og rund med behagelig friskhet. En vin som hele selskapet vil nikke anerkjennende til. Også fordi det er en gjenganger.
    16. Mai 2001
  • 11 Mai 2001 - 17:06

    Tirsdag den 29. mai - Bli med på chablis-smaking

    Når sommeren nærmer seg, er det høysesong for chablis. Jeanne Moreau fra produsenten med samme navn gir deg en dyptgående innføring i det sammensatte produktet chablis. Og ikke minst lar deg smake sju meget gode viner fra det berømte området. Deriblant he
    11. Mai 2001
  • 09 Mai 2001 - 21:40

    Friskt rødt fra sør

    Ukens vin er en frisk rødvin fra Sør-Italia med en minst like forfriskende prislapp. Kroner 65 betyr at den er en av de rimeligste røde på markedet. For de som planlegger vårens og sommerens store grillparties er den en svært så aktuell kandidat.
    09. Mai 2001
  • 09 Mai 2001 - 12:00

    Test av pilsner

    Panelet hadde ventet seg noen flere toppskårere når vår alles kjære pilsner skulle blindtestes. Blant de 16 norskproduserte og 21 importerte øltypene er det dermed bare to som peker seg klart ut: Norske Lysholmer Spesial og tyske Löwenbräu Original.
    09. Mai 2001
  • 03 Mai 2001 - 11:52

    Nyheter på polet mai 2001

    Vinmonopolets nyheter i mai byr på et interessant utvalg av gode viner i nesten alle prisklasser. For de prisbevisste er det verdt å merke seg en ny superbillig hvitvin samt et californisk røverkjøp til grillmaten. Og de som er ute etter det lille ekstra,
    03. Mai 2001
  • 02 Mai 2001 - 22:59

    Vinn kjempetur til Barcelona

    FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> Nå kan du vinne en flott tur til Spania og metropolen Barcelona. Apéritif gir deg muligheten hvis du deltar i vår morsomme konkurranse og svarer på fire spørsmål.
    02. Mai 2001
  • 02 Mai 2001 - 22:55

    Ekte cava

    Når nordmenn flest tenker på champagne, er det musserende vin de mener. For hver flaske ekte champagne som selges via polet, går det unna 11 flasker musserende vin. Og seks av dem har Freixenet på etiketten.
    02. Mai 2001
  • 02 Mai 2001 - 12:00

    Våryr rødvin

    En rødvin for den norske våren må ha noe av vintervinenes kraft og sommervinenes saftighet. Det har ukens vin mer enn nok av, i tillegg til at den har en prislapp som passer de fleste etter at selvangivelsen vel er postlagt.
    02. Mai 2001
  • 26 April 2001 - 16:23

    Test av sherry

    Apéritifs smakspanel sitter inne med blandede følelser etter å ha testet i alt 43 sherryer. Det ble ingen toppkarakterer men likevel et knippe vellykkete viner innen så vel den tørre, som den halvtørre og søte kategorien.
    26. april 2001
  • 25 April 2001 - 20:16

    Hvitt med trøkk

    Mange liker ikke hvitvin fordi "det smaker så lite"  eller fordi de synes de tørre hvitvinene blir for magre eller lette nærmest uansett prisklasse. Ukens vin er motsatsen til de smakslette hvitvinene. Den er rik med god friskhet hvilket er en foruts
    25. april 2001
  • 25 April 2001 - 15:12

    Vinn deg til Paris

    FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> Hva med en vårlig spasertur nedover Champs Elysées - helt gratis? Opp i Eiffeltårnet, kanskje også kjøre karusell? Svar på fire kjappe spørsmål, og du er med i trekningen om en forsom
    25. april 2001
  • 25 April 2001 - 15:10

    Historisk champagne

    Pommery er merkelig nok ikke blant de champagneprodusentene vi hører aller mest om i Norge. Dette til tross for det faktum at det faktisk var Pommery som først lanserte champagne slik vi kjenner den i dag; knusktørr og deilig. Deler av intervjuet&nbs
    25. april 2001
  • 25 April 2001 - 02:56

    Tirsdag 8.mai - Møt Hubert Trimbach og smak vinene hans

    Bli med på interessant og smaksrik smaking der du skal møte en av de store gutta i vinverden. En opplevelse du og vennene dine absolutt bør unne dere. For her er det vin å smake som du normalt aldri får stifte bekjentskap med, blant annet en vin det
    25. april 2001
  • 24 April 2001 - 18:35

    Verdens beste vinkjøp?

    Om du synes sherry er komplisert, blir bildet enda mer nyansert etter å ha gått gjennom Emilio Lustaus brede sortiment. Her er det virkelig noe for enhver smak - og for noen smaker! Og til hvilke priser!
    24. april 2001
  • 20 April 2001 - 16:23

    Test av Tokaji

    Utvalget av tokaji er svært begrenset i Norge, derfor omfatter testen kun fem produkter. Hvorav to fra den nå legendariske årgangen 1993. Toppskåreren er i tillegg en Eszencia fra dette året, altså den ultimate tokajier, signert Royal Tokaji Company.
    20. april 2001
  • 20 April 2001 - 16:05

    Ny tid for kongelig vin

    "Vinum Regum, Rex Vinorum" er fire ord som står for essensen av historien bak den edelsøte vinen vi kjenner under navnet tokaji. Betydningen er "Vinenes konge - kongenes vin". Følg med inn i tokayerens fascinerende historie som strekker seg mange århundre
    20. april 2001
  • 19 April 2001 - 15:56

    En hippie i Loire

    Per Mæleng vurderer villmannen Didier Dageneau i Loire-appellasjonen Pouilly-Fumé mot andre mer tradisjonelle vinuttrykk fra det sentrale Loire.
    19. april 2001
  • 18 April 2001 - 17:29

    Fumé Majorum

    Michel Redde & Fils var med sin Majorum først ute med luksuscuvée fra Pouilly. Majorum betyr større og det er i sannhet vinen også.
    18. april 2001
  • 17 April 2001 - 16:12

    Smakebit på kremen

    Ukens vin er en solid smakebit på hva en av Italias fremste produsenter kan prestere. Denne sjarmerende rødvinen er dessuten et meget godt kjøp som de aller fleste bør kunne unne seg. En utmerket matvin som gjerne vil ha saftig kjøtt å bryne seg på.
    17. april 2001
  • 06 April 2001 - 16:07

    Alternative lukkemekanismer i vinflasker

    I vår serie omkring feil på vin der årsaken skyldes korkens materiale/behandling har vi fått Frithjof Nicolaisen, kvalitetssjef hos Arcus Produkter, til å utrede hans erfaring på området.
    06. april 2001
  • 06 April 2001 - 14:40

    Test av barbaresco

    Remi Madsen er og har vært meget sentral i Apéritifs smakspanel i mer enn seks år. Nå starter han sin egen spalte der han gjør dypdykk og lar oss få ta del i vinopplevelser vi normalt ikke har mulighet til. Madsen smaker for Apéritif mer enn 1000 viner år
    06. april 2001