Hjemme- og bortepåskevin

Ukens vin er svært godt egnet for den forestående høytiden eller ferietiden, alt etter hvordan du ser det. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til f
Aase E. Jacobsen
03 April 2001 - 17:39

Saint-Pierre Cabernet Sauvignon 1999 (varenr. 13223) er med en pris på kroner 79,50 et skikkelig røverkjøp. Til tross for at den er laget av en internasjonal drue har den mer enn nok av regionalkarakter, altså det typiske preget til de røde vinene fra Languedoc i Sør-Frankrike som betyr krydder og urter som timian og rosmarin. Smaken er saftig med fine syrer og tanniner, en super matvin til så vel praktiske kjøttgryter som grillet kylling eller annet kjøtt og ikke minst påskelammet. Den gjør også en god jobb som kosevin på grunn av den fine leskende stilen.

Domaines des Roches er ingen vingård, kun et varemerke tilhørende produsenten Virginie som eier 300 hektar vinmarker og disponerer ytterligere 650, ingen liten butikk med andre ord. Virginie produserer både AOC-viner og viner med betegnselsen Vin de Pays d'Oc som her er ensbetydende med fruktige viner beregnet på å drikkes mens de er unge. Druene til Saint-Pierre som kommer fra både relativt sett kjøligere deler av Hérault og varmere områder nærmere Béziers, er høstet om natten for å sikre best mulig kvalitet. En liten andel av vinen har fått et opphold på 4 måneder i nye amerikanske og franske eikefat noe som gir den vellagete billigvinen ekstra dybde.

En litt fyldigere en
Men hvis du synes at påsken og påskelammet må feires med litt fyldigere viner, og prisen ikke på død og liv må være under hundrelappen, anbefaler vi en cabernet sauvignon fra "over there". Nemlig Paso Robles Cabernet Sauvignon 1995 (varenr. 13230, kr 111,90), en saftig, rund og innsmigrende vin som byr på en god kompott av røde skogsbær og eik. Synes du det høres søtt og klissete ut, så kan vi trøste deg med at det er den slett ikke. God saftighet og bløte tanniner sikrer at den kan nytes så vel alene som til det før nevnte lammet eller hva annet av gode kjøttretter som måtte stå på menyen.

Paso Robles har benevnelsen California hvilket innebærer at druene til fra hele fylket, men selvsagt med hovedvekt i de nordlige delene, da Sør-California er lite egnet til dyrking av kvalitetsdruer. Produsenten Indigo Hills Winery eies av verdens største vinprodusent Gallo som i de siste årene har rettet fokus mot stadig bedre viner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her