Nyhet - Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Mars 2003 - 12:28

    Her har du en vinnerdrink

    Ukens drink nr. 2 er resultatet av Wyborowa Longdrink Competition som gikk av stabelen på Parkteatret i Oslo denne uken. Den heldige vinner, May Liss Bensvik fra Trondheim, fikk full uttelling for sitt flotte og friske bidrag.
    21. mars 2003
  • 21 Mars 2003 - 12:10

    Prisgunstig toscaner

    Når våren lurer rundt hjørnet, vekkes drømmene om sommer og sol. For å stimulere tankeflukten ytterligere, anbefaler vi denne uken en sjarmerende og anvendelig toscansk vin til under den magiske hundrelappen.
    21. mars 2003
  • 20 Mars 2003 - 16:00

    Applefjord med vodka

    En frisk og slush-aktig drink basert på vodka er kanskje akkurat det du setter pris på i helgen. Selvsagt avhengig av vær eller gjøremål. Et meget spennende smaksbilde finner du likevel uansett hvilken setting drinken måtte komme i.
    20. mars 2003
  • 20 Mars 2003 - 12:28

    Test av rødviner fra Sør-Portugal

    Det sørlige Portugal, med regionene Alentejo og Sétubal, viser til fulle gjennom denne blindtesten av i alt 34 røde viner, at de er svært konkurransedyktige. Både innen budsjettsegmentet i form av viner til en god pris som treffer et bredt publikum, som i
    20. mars 2003
  • 17 Mars 2003 - 16:00

    Med smak av rug

    Polakkene hevder med tyngde og pondus at vodka er en polsk oppfinnelse. Om dette stemmer helt, vet vi ikke, men produksjon av vodka er i alle fall omtalt i polske skrifter fra 1500-tallet. Selve navnet, vodka, er imidlertid en avledning av det russiske vo
    17. mars 2003
  • 14 Mars 2003 - 12:16

    Mer godt fra slottet

    I august i fjor kunne vi glede deg med ekte slottsvin i boks. Nå har det samme slottet tappet enda bedre vin i denne for så mange kjære emballasjen. En rik boksevin som er svært anvendelig enten du nyter den til mat eller alene.
    14. mars 2003
  • 13 Mars 2003 - 02:01

    Kaffens kompliserte verden

    Den som skal gjøre innkjøp for et seriøst kvalitetsorientert kaffebrenneri støter på langt større problemer enn hva en vinimportør som skal lage sin vinportefølje gjør. Å treffe blinken kan nemlig sammenlignes med å sitte på en karusell i fart og samtidig
    13. mars 2003
  • 11 Mars 2003 - 02:01

    Tørr, tørrere, tørrest

    Dry martini er en av verdens mest populæreste drinker. Samtidig som den kanskje er den det er skapt flest historier rundt, sanne eller usanne. Mange av dem dreier seg om hvordan lage den tørrest mulig.
    11. mars 2003
  • 10 Mars 2003 - 14:00

    Cabernet er konge i Victoria

    Brown Brothers har vært en aktør i australsk vinbusiness så lenge at de kan by på en historisk reise med cabernet sauvignon som guide. Og der i gården er ingen i tvil, cabernet er konge.
    10. mars 2003
  • 06 Mars 2003 - 02:01

    Rimelig i begge kulører

    Mange har vendt ryggen til Bulgaria som kilde til den daglige rødvinen. Og det er dumt for dette landet er fortsatt kilde til svært rimelige viner. Enten du ønsker noe å nippe til foran peisen eller sammen med mat.
    06. mars 2003
  • 05 Mars 2003 - 13:30

    Mørk, rund og fyldig

    De siste ti årene har den smaksrike lagrede romen erobret barene. Men ikke bare som mikseingrediens. De mest eksklusive romene konkurrerer med så vel cognac, maltwhisky som calvados til kaffen eller sigaren. BAR Apéritif har besøkt Appleton Estate, Jamaic
    05. mars 2003
  • 05 Mars 2003 - 11:01

    Mange gleder i ølglasset

    Det er den letteste sak i verden å lage vin. Det er bare å kjøpe noen druer og hoppe opp og ned på dem, sier den engelske ølskribenten Michael Jackson. Øl har lange tradisjoner og fortjener like mye oppmerksomhet som vin for sin anvendelighet og variasjon
    05. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 02:01

    Gourmetkaffe fra Brasil

    Endelig ser det ut til at den sovende kjempen Brasil skal våkne og fôre kaffetørste på jakt etter kvalitet fremfor lav pris med varer i verdenstoppen. Det som er spesielt er at oppvåkningen er et resultat av en konkurranse og auksjon hvor kvalitetskaffe b
    04. mars 2003
  • 28 Februar 2003 - 13:32

    Dette er en vinnerdrink - Dry Hope

    Dry Hope er drinken som ble vinner i predinner-kategorien i årets bartender-NM som gikk av stabelen i Trondheim forrige helg. Finn frem shakeren og rist i vei en feiende flott vinnerdrink!
    28. februar 2003
  • 27 Februar 2003 - 10:28

    100 prosent rent

    Selv om du har brukt kroppen din som søppelplass gjennom mange tiår, er det aldri for sent å snu. Her er tips til det beste av det reneste, nemlig gode økologiske viner, både for deg som holder budsjettet og deg som nyter livet i fulle drag.
    27. februar 2003
  • 26 Februar 2003 - 12:00

    Nyhetene på polet mars 2003

    Gode kjøp innen så vel hvitt som rødt er hyggelig lesning både for den som lengter etter vår og den som tviholder på vinterlig kraft i glasset.
    26. februar 2003
  • 24 Februar 2003 - 10:40

    Ekte vare

    Vi kan etter sigende takke Christopher Columbus for tilblivelsen av rom. På sin andre reise i 1473 hadde han med seg sukkerrør fra Kanariøyene. Disse ble plantet på Cuba, og i dag er kombinasjonen Cuba, sukkerrør og rom noe som alle kjenner.
    24. februar 2003
  • 20 Februar 2003 - 08:43

    Toscansk trøst i vintermørket

    Hvis du må tilbringe vinterferien i byen, kan du koste på deg noen velsmakende drømmer om lysere tider. Ukens vin er den beste trøst for den som lengter til lysere tider eller et bedre liv. Ikke behøver den noe avansert kjøkken for å komme til sin rett he
    20. februar 2003
  • 19 Februar 2003 - 12:59

    Bordeaux - igjen innen rekkevidde?

    Dagens fallende priser for 1997-årgangen av rødvin fra Bordeaux kan tyde på et marked i endring - og det er ikke første gang. Kanskje rød bordeaux igjen om noen år skal komme innen økonomisk rekkevidde for andre enn de helt rike?
    19. februar 2003
  • 13 Februar 2003 - 02:01

    Rosa bobler til kjæresten

    Valentine's Day er i ferd med å bli like kommersiell som mors- og farsdager. I fare for å støtte opp under slike kulturimperialistiske markeringer er denne ukes vinanbefaling inspirert av kjærlighetens farge, nemlig rosa, og da i form av vin med bobler, o
    13. februar 2003
  • 11 Februar 2003 - 12:35

    Den grønne fe er tilbake

    Interessen for den grønne likøren absint etter at den ble frigitt for fire år siden er fortsatt stor uten at noen behøver å bekymre seg for potensielle farer for folkehelsen av den grunn.
    11. februar 2003
  • 07 Februar 2003 - 16:22

    Baren Rapaska må du besøke i London

    The Lab ble kåret til Londons beste bar i engelske Time Out og nå nylig også i australske Flavour. The Lab i Soho er også folkets favorittbar. Hit kommer bartendere fra hele verden for å hente inspirasjon fra mannen bak bardisken, Jamie Tyrrell. Lar du de
    07. februar 2003
  • 06 Februar 2003 - 02:01

    Ny italiensk favoritt

    Søritalienske rødviner har fått skikkelig fotfeste i Norge. En kombinasjon av mye smak for en billig penge er en av forklaringene. Og akkurat slik er ukens vin som er ny på markedet og som garantert kommer til å få mange gode venner.
    06. februar 2003
  • 05 Februar 2003 - 02:01

    I senilitetens mørke

    Tro ikke at all vin blir bedre hvis du lagrer den. Faktisk er mange viner laget for å drikkes med en gang. Men hva skal du lagre? Les Per Mælengs artikkel og du unngår kanskje å trekke opp ødelagt vin du har spart på for lenge.
    05. februar 2003
  • 31 Januar 2003 - 15:34

    Vodka Martini ifølge James Bond

    James Bond introduserte sin Vodka Martini i filmen Dr. No fra 1962. Og da selvfølgelig shaken not stirred. Dette var den første JB-filmen, og den etter de flestes mening beste rolletolkeren, Sean Connery, la umidelbart en perfekt atmosfære rundt drinken.
    31. januar 2003