Den fruktige smaken gjør denne champagnecocktailen ekstra leskende. Den kan godt lages med andre typer musserende, men velg en ganske tørr versjon for maks eleganse.
Om riskrem eller multekrem ikke er hellig på julaften, kan du kanskje prøve en dessert som hele familien vil sette pris på. Eller kanskje begge deler. Her får du oppskriftene samt drikketips som passer alle. Også de som bare vil ha et glass til julekakene
God eplemost tilsmakt med krydder og servert varm, er et supert og mye friskere alternativ til gløgg. Med en klunk whisky får du ekstra varme, men det er slett ikke nødvendig.
Du trenger et rosettjern og en smultgryte. Samt en kjevle til å jage bort alle som vil prøvesmake, for til selve deigen som er veldig enkel å få til, trenger du den ikke.
Pannekaker har kommet litt i skyggen av tortillas, men de fungerer like godt når formålet er å pakke inn noe godt og salt. Som i dette tilfellet betyr en god og fyldig soppstuing.
Denne saftige peanøttkaken er en slik som kommer til å konkurrere ut de fleste tørre variantene. Liker/tåler du ikke peanøtter, kan du bytte dem ut med eksempelvis pistasjnøtter.
Pinnekjøtt er stadig fleres favoritt på julaften, men enda flere starter pinnekjøttsesongen i godt tid før julaften. Er du blant dem og har planer om delikatessen i helga, følg med for det betyr rester av pinnekjøtt i kjøleskapet. Her får du oppskriften p
Den og andre søndagsmiddager og middager for hele uka er tema for God mat hele uka - den siste kokeboka fra Lise Finckenhagen som er så god at den fortjener en plass blant årets finalister i Beste norske kokebok 2019.
Og i dette tilfellet er det Björn Svensson fra Michelin-restauranten Galt som har fått med seg gode venner til å lage sin første kokebok noensinne. Det kvalifiserte for finalistplass i Beste norske kokebok 2019.
Ananas, lime og cognac og et lite kick fra Gul Chartreuse er den geniale blandingen signert en av landets beste bartendere. Nemlig Jørgen Dons på Raus i Trondheim.
Har du lyst på sjokoladekake, men ikke har mørk sjokolade i huset, fortvil ikke. Du kommer et godt stykke med kakaopulver og smør. Bare prøv denne oppskriften.
Suppelapskaus eller sodd er en tykk suppe som utnytter noen av de beste ingrediensene vi får fram her oppe i nord. Ingredienser vi bør bruke mye mer av. Bonus er at den lager seg selv på ovnen i løpet av en drøy time.