Reinsdyr er en av våre flotteste råvarer og bærekraftig så det holder i dagens kjøttdebatt. Kokeboka Sunt på Grillen handler da også om hvordan du kan grille med god samvittighet, det betyr selvsagt mer grønt, men også at du tenker nytt når du velger kjøtt. Når middagen skal bli grønnere, påvirker det også hvordan du jobber på kjøkkenet, i dette tilfelle ved grillen. La deg inspirere av denne måten å servere reinsdyrfilet på.
Se alle finalistene i Beste norske kokebok 2019
Juryen mener denne kokeboka er en av årets beste norske:
Sunt på grillen
Jan Ivar Nykvist, Cappelen Damm
Jan Ivar Nykvist kan sin grill, og selv om han ikke utelater verken biff eller koteletter, den sunne grillmaten har hovedrollen i årets bok. Det er på tide at Ola og Kari skjønner at også honningbakte gulrøtter, hvit asparges, rosenkål og purreløk trives over glødende kull. Gode, fargesterke bilder av Mats Dreyer.
Om den blir årets aller beste, avsløres den 28. november kl. 17 under prisutdelingen i Norli Bokhandel, Universitetsgata 22 i Oslo. Sett av datoen for det blir gode muligheter til å møte årets kokebokforfattere og teste ut smaksprøver.
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post