Rosettbakkels er en veldig gammel form for bakst, ikke bare på våre breddegrader, men også i mye eldre kulturer. Du finner lignende kakebakst i så vel India som Malaysia. Og denne type bakst er i slekt med en myriade av andre frityrstekte varianter hvor så vel smultringer som fattigmann hører med.
Rosettbakkels er tynnere og sprøere, og oppleves litt lettere. Et lett dryss av melis gjør dem ekstra tiltrekkende, men det er slett ikke nødvendig, for de er søte nok som de er.
Du trenger altså et rosettjern for å få til det spesielle utseendet. Du dypper jernet i røren og stikker det ned i smultgryta. Varmen vil gjøre at deigen slipper jernet når kaken er ferdigstekt og du tar den opp med en hullsleiv. Det er altså litt tidkrevende, men veldig morsomt å bake disse julekakene.
Se våre andre oppskrifter på julekaker
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Skaff deg ukens kake-tips som e-post