Ukens kake

Enkel sjokoladekake

Denne sjokoladekaken lager du med det du har i skapet
Foto: (from_my_point_of_view)

Denne sjokoladekaken lager du med det du har i skapet

Har du lyst på sjokoladekake, men ikke har mørk sjokolade i huset, fortvil ikke. Du kommer et godt stykke med kakaopulver og smør. Bare prøv denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
14 November 2019 - 12:00

Denne oppskriften på sjokoladekake er av innsenderen kalt svensk sjokoladekake, uvisst av hvilken grunn for svenske sjokoladekakeoppskrifter er ifølge Google like varierte som norske. Men resultatet av denne oppskriften er en saftig og lettlaget kake i løpet av en liten time. Den er så å si umulig å mislykkes med.

Den kan dessuten danne grunnlag for din egen vri: om du er glad i appelsin, kan du bytte ut 1 dl av melken med 1 dl appelsinmarmelade i kakedeigen og all melken med appelsinjuice i kremen. Mango er en annen smak som passer inn i denne kaken; i så fall bytter du ut hakket mangokjøtt og mangojuice med melken på samme måte som over.

Til og med eplemos og eplemost gir en annerledes vri på sjokoladekaken. 

Fruktelementet gjør at kaken blir enda saftigere. Og spiser du ikke opp kaken med en gang, holder den fint i kjøleskap i flere dager. Forutsatt at den er godt dekket til slik at den ikke tar til seg uønskede smaker fra det andre du har i kjøleskapet. 

Se våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Svensk Sjokoladekake

Svensk Sjokoladekake

Fremgangsmåte

Visp lett sammen egg og sukker. Visp ut kakaoen i vann. Ha i blandingen. Rør om og sikt inn mel og bakepulver vekselvis med melken. Rør godt sammen til jevn masse.
 
Hell i en smurt kakeform, rund (24 cm) eller firkantet (20x20 cm). Stek  ved 175 grader i ca. 40 min. 
Avkjøl. 
 
Krem:
Rør mykt smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig i miksmasteren. Rør ut kakaopulveret i kaffen og tilsett i smørkremen sammen med melken. Rør til luftig og jevn krem. Ha i mer kaffe/melk hvis kremen er for tørr.
 
Ta kaken ut av formen og smør kremen på toppen og sidene. Om du ønsker, kan du dele den på langs og fylle med kakaokremen, men det er slett ikke nødvendig. 
 
Tips til ekstra smakstilsetning:

Bytt ut 1 dl av melken med 1 dl appelsinmarmelade i kakedeigen og all melken med appelsinjuice i kremen. Hakket mangokjøtt og mangojuice gjør samme nytten. Eller eplemos og eplemost.  

Sendt inn av Siv Bentehaugen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her