Nyhet - Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 21 Oktober 2003 - 01:00

    Chilipølsegryte

    En gryterett står på menyen. Chilipølser skal i og gir litt ekstra krutt til denne retten som er såre enkel å tilberede. Lag en ekstra stor porsjon, så har du litt i bakhånd senere i uken. Vi anbefaler deg å forsøke en fruktig og ukomplisert vin til gryte
    21. oktober 2003
  • 16 Oktober 2003 - 10:26

    Retro på kjøkkenet

    Nostalgi, populært benevnt retro, er i tiden og folk saumfarer loppemarkedene for elementer fra sitt yndlingstiår. Og kjøkkenutstyr er ekstra populært. Enten du samler på femti- eller sekstitallsserviser er kalvefrikassé den riktige maten å servere på det
    16. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 01:00

    Chiliwraps

    Enkelt med varierete ingredienser er stikkord for denne dagens rett. Når det først skal være variert, får vi følge opp med ditto drikkeforslag. Både øl og hvitvin er deilig til en rett som dette, og du får forslag til to konkrete viner.
    15. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 11:00

    Matnomade med rytmesans

    Han påstår seg å være for ung til å ha funnet sin egen matfilosofi, den 22-årige Bodø-kokken Trond Svendgård. Ennå jakter han på rytmen, lidenskapen, opplevelsen som kan gi det store smakskicket.
    13. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 09:43

    I Don Quijotes ånd

    Den innbilte ridderen fra La Mancha er høstens bokhelt og derfor tilegner vi en hel aften til denne fantastiske figuren. Både maten og vinen kommer selvsagt fra hans hjemtrakter.
    02. oktober 2003
  • 25 September 2003 - 08:01

    Fett med røyk

    Det er røykt fet fisk vi har i tankene - og denne gangen uer. Prøv en østlandsk klassiker som er så god at den godt kan settes på festbordet. Selvsagt med gode drikkeforslag til.
    25. september 2003
  • 23 September 2003 - 12:44

    De store porsjoners rike

    Det portugisiske kjøkken er ikke for pyser. Romslige porsjoner, ofte det dobbelte av hva vi er vant til, mektig og smaksrikt. Her får du også med deg et par oppskrifter fra portugisiske kjøkkensjefer.
    23. september 2003
  • 13 September 2003 - 01:00

    Farsert gåsebryst

    Gåsebryst er helgens store høydepunkt. Og hva passer vel bedre enn en deilig rød burgunder som faktisk er svært så rimelig priset? Det behøver nemlig ikke koste all verden å nyte livets goder - både på tallerken og i glasset.
    13. september 2003
  • 11 September 2003 - 08:57

    Høstens guleste

    Ingenting er som å gnage nykokte norske maiskolber med godt smør, men det finnes også alternative avnytelser av delikatesse. Som maislapper, og med litt kreolsk krydret tilbehør blir det fest midt i uka, som også ungene kommer til å sette pris på.
    11. september 2003
  • 09 September 2003 - 01:00

    Mexi-koteletter

    Grillsesongen er vel stort sett over for i år. Koteletter kan vi likevel med godt resultat tilberede på stekeplata året rundt. Dagens oppskrift er ganske kraftig, så derfor anbefaler vi et godt øl som drikkefølge. Og det er på polet du må dersom du ønsker
    09. september 2003
  • 07 September 2003 - 01:00

    Uer med risnudler

    Uer og wok er en sjelden kombinasjon. Men at det kan smake godt er hevet over enhver tvil. Kanskje dette også er en fin rett å servere til de som ikke ønsker rå fisk når man inviterer til et sushimåltid. Og du bare må sikre deg en flaske av den deilige it
    07. september 2003
  • 04 September 2003 - 13:09

    Krydret ventetid

    Mens vi venter på årets ferske lammekjøtt, må vi nøye oss med det nestbeste, nemlig lammepølser, og det i en riktig så varmt krydret versjon. Ingen dårlig erstatning, spesielt ikke når du kan kose deg med en god rødvin til.
    04. september 2003
  • 30 August 2003 - 01:00

    Moules Bacon and Cheese

    Blåskjell er nydelig og ikke minst rask mat. Men du kan også gjerne bruke litt ekstra tid på å kreere spennende noen nye smaksretninger. Som i dagens forslag, der bacon og ost gir skjellene litt ekstra innhold. Til en slik rett anbefaler vi øl - friskt og
    30. august 2003
  • 28 August 2003 - 10:21

    Sett klørne i krabbe

    Nå bugner fiskediskene med nykokt krabbe, og et ferdigrenset krabbeskall eller to blir til den deiligste kveldsrett til en overkommelig pris og uten for stort tidsforbruk. Heller ikke behøver du å bruke mye penger på drikkevarene som naturlig hører med.
    28. august 2003
  • 22 August 2003 - 09:17

    Blåskjell på belgisk

    Nå begynner blåskjellene å nærme seg den størrelsen vi ønsker for at det skal bli skikkelig vomfyll. Server dem på belgisk vis med pommes frites som du lager selv - og da kommer vi ikke utenom øl i glasset.
    22. august 2003
  • 17 August 2003 - 01:00

    Spekematanretning

    Spekemat er velkommen kosemat. Vi gir deg her en full meny med alt det tilbehør du kan begjære. Forslag til vin i begge valører følger selvsagt med. Friskt øl er jo også godt til spekematen, så inviter noen gjerne noen vin- og ølvenner til fest.
    17. august 2003
  • 11 August 2003 - 11:37

    Raskt, ryddig og rent

    Ola Nilsson, Bagatelle, er for andre gang Norges raskeste og ryddigste østersåpner med en tid på 2 minutter og 12 sekunder for 30 perfekt åpnede østers. Men han klarte ikke å slå sin tidligere uoffisielle norgesrekord.
    11. august 2003
  • 10 August 2003 - 01:00

    Kyllingsalat med sommerlige frukter

    Kyllingsalat er god nok grunn til å invitere familie og venner på en aldri så liten ettersommervisitt. Imidlertid bør du sikre deg mer enn én flaske av dagens vinforslag, og kanskje noe alkoholfritt sprudlevann til eventuelle barn som dukker innom?
    10. august 2003
  • 07 August 2003 - 01:00

    Ørret Sashimi

    Sashimi er, i motsetning til sushi, et begrep vi hører relativt lite nevnt. Ironisk nok er sashimi den egentlige betegnelsen på rå fisk, mens det er risen i et sushimåltid som er opphavet til navnet "sushi". Vi forvirrer videre og serverer en hvitvin fra
    07. august 2003
  • 03 August 2003 - 01:00

    Grillspyd til både små og store

    Det er slett ikke sikkert at fisk på grillen er barnas favorittmat. Vi forsøker derfor å tillempe oss de yngstes smakspreferanser, og serverer i dag både voksen- og barnevariant av Dagens rett. Også i glasset - selvsagt. Varier gjerne med tilgjengelige rå
    03. august 2003
  • 31 Juli 2003 - 16:55

    Hvitt kjøtt på grillen

    Begynner du å gå lei av å til stadighet grille fileter av okse eller lam? Fortvil ikke; det finnes nemlig gode alternativer, også i kjøttveien. Her gir vi deg mange flotte grilloppskrifter med kylling og kalkun, selvsagt nøye matchet med de riktige vinfor
    31. juli 2003
  • 19 Juli 2003 - 01:00

    Honningmarinert skinkebiff

    Du er vel ikke lei av å grille allerede? I dag er det skinke som skal godgjøres på grillrista. Litt marinade må til, og da trenger vi en passende vin - som i dag er fra Rioja. Kos deg med grillen og benytt de deilige sommerdagene til kos.
    19. juli 2003
  • 14 Juli 2003 - 01:01

    Grillsnadder med kylling

    Over hele verden spises kylling, og akkurat det er lett å se på alle kylling-marinadene som finnes! Lag dine egne marinader med oppskriftene du får her, og fyr opp grillen. Vinforslag følger selvsagt med.
    14. juli 2003
  • 11 Juli 2003 - 01:00

    Gratinerte o-skjell

    Skjell er alltid velkomment spise, oftest i naturlig form eller dampet. Dersom du setter pris på nye tips til tilberedning, og ikke er altfor kritisk til at det tukles med skjellene, vil Dagens rett garantert falle i smak - sammen med en rimelig hvitvin.
    11. juli 2003
  • 02 Juli 2003 - 01:00

    Salami Beach

    Dagens rett, Salami Beach, er som navnet indikerer en god kandidat for et måltid du kan innta på stranda. Vi henstiller riktignok om at drikkeforslaget nytes i andre og mer velegnede omgivelser. Hvis ikke kan du raskt få politiet på nakken.
    02. juli 2003