Oppskrifter - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 30 Januar 2006 - 01:00

    Nudelsuppe med svinekjøtt

    Den beste suppen lager du selv. Denne retten tar dessuten akkurat like lang tid å lage som det tar å koke opp en suppepose. Så hvorfor spise ferdiglaget?
    30. januar 2006
  • 26 Januar 2006 - 01:00

    Pizza Toscana

    Det er helt og holdent opp til deg og din egen smak hvordan du "styler" din pizza. Hvilke ingredienser du benytter kan derfor i ganske stor grad endres i denne oppskriften. Men vinforslagene passer garantert vår utgave.
    26. januar 2006
  • 25 Januar 2006 - 01:00

    Kyllingburger

    I dag skal en deilig burger på bordet. Kylling-kjøttdeig er en kjøttdeig som inneholder vesentlig mindre fett enn den tradisjonelle laget av storfekjøtt. 100 prosent rent hvitt kjøtt er sunt for kroppen.
    25. januar 2006
  • 24 Januar 2006 - 10:59

    Orden på smaken

    Kunnskapssultne Even Ramsvik er klar til å begi seg ut i den store verden med sans for gode smaker i bagasjen.
    24. januar 2006
  • 23 Januar 2006 - 16:25

    Vinterlig torsk

    Smaksrik torsk på en seng av linser med deilig rødvin, alt etter hva du har råd til, er en effektiv resept for vinterlige middagsbord. Sunt og velgjørende er det også.
    23. januar 2006
  • 23 Januar 2006 - 15:48

    Fest av en osterest

    Rydder du i kjøleskapet og finner en rest av Edamerosten du kjøpte til jul kan vi love deg mye godt å bruke den til som eksempelvis gratenger, paier, sauser og supper. Når Apéritif supplerer med vinforslag, kan du nesten lage fest av en rest.
    23. januar 2006
  • 20 Januar 2006 - 11:24

    Ost og rødvin = feil

    Nyere forskning viser at ost og rødvin ikke er det ideelle paret som mange har trodd. Dette er det mange som allerede selv har oppdaget, men slike tradisjoner er selvsagt vanskelige å endre.
    20. januar 2006
  • 20 Januar 2006 - 01:00

    Helstekt svinefilet med tropisk saus

    Svinekjøttet, på lik linje med kyllingkjøtt, gir deg litt mer frihet til å velge det du ønsker som tilbehør. Dette er nemlig mager mat, men selvsagt ikke noe mindre smakfullt av den grunn.
    20. januar 2006
  • 17 Januar 2006 - 01:00

    Thaikrydret uerfilet

    Uer er en smaksrik fisk, men ikke overdrevent. Derfor er den også svært anvendelig, også i forhold til vinvalg. Vi går til Italia og en rimelig, men frisk og rik, hvitvin.
    17. januar 2006
  • 16 Januar 2006 - 13:44

    Godt for samvittighet og gane

    Svinekjøttet har den flotte egenskapen at det like godt kan kombineres med hotte som med fruktige ingredienser. Det krever også minimalt med tid for å bli til en herlig middag.
    16. januar 2006
  • 14 Januar 2006 - 01:00

    To-retter med kamskjell og kveite

    Denne lørdagen satser vi stort og tar for oss av det aller beste årstiden kan gi oss - nemlig norsk sjømat!
    14. januar 2006
  • 08 Januar 2006 - 01:00

    Innbakt svinefilet med urtekrem

    Innbakt kjøtt, det være seg fisk eller firbeint, blir vesentlig saftigere enn det meste annet. Denne søndagsmiddagen består av svinefilet og vi matcher med to flotte rødviner.
    08. januar 2006
  • 04 Januar 2006 - 08:00

    25. januar i Oslo - Kokkekurs med fisk og skalldyr

    Har du lyst til å lære å lage sjømat i sammen med noen av landets mest profilerte kokker? Hvordan mangfoldet av gode råvarer kan forvandles til delige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge? Da skal du lese videre og melde deg på kokekurs.
    04. januar 2006
  • 03 Januar 2006 - 01:00

    Uer Nicoise

    Dette deilige fiskemåltidet skal gi deg en ytterst smaksrik opplevelse. Spennende, samtidig som det er både sunt og godt for kroppen. Spesielt nå som jula med masse fet mat er unnagjort.
    03. januar 2006
  • 31 Desember 2005 - 01:00

    Nyttårsmenyen 2005

    Vi avslutter dette året som seg hør og bør med en lekker festmeny. Om du ønsker å kjøre hele løpet ut eller bare plukke ut noen få av disse lekre rettene er helt opp til deg selv. Uansett blir det fest! Godt nytt år!
    31. desember 2005
  • 26 Desember 2005 - 01:00

    Juletapas

    Juletapas kan meget vel være akkurat det som skal til for at julens måltider skal bli noe mer spennende enn den tradisjonelle julematen. I dag får du derfor tips til en rekke mindre retter som også kan deles med nære venner og familie.
    26. desember 2005
  • 25 Desember 2005 - 01:00

    Kalkun

    Kalkun er vårt forslag til første juledagsmeny. Her får du ved selvsyn tips til hvordan kalkunen kanskje kan tilberedes hjemme hos deg selv. Dessert hører selvsagt med. I dag synes vi det er tiramisu som passer som avslutning på et hyggelig måltid.
    25. desember 2005
  • 22 Desember 2005 - 01:00

    Dagens rett for hele julen 2005

    Her får du fiks ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte retter i julehøytiden.
    22. desember 2005
  • 20 Desember 2005 - 15:27

    Slik lager du lutefisk

    Denne gangen er det en skjelvende delikatesse, lutefisken, som Ole Martin Alfsen tar for seg i disse videoene.
    20. desember 2005
  • 19 Desember 2005 - 14:44

    Slik blir julekalkunen perfekt

    Saftig kalkun til den store høytidsfesten er ingen kunst når du følger Ole Martin Alfsens flotte videoer.
    19. desember 2005
  • 19 Desember 2005 - 01:00

    Julesylte

    Minst én gang i julen bør du unne deg julesylte. Men, det finnes mange varierte serveringsmuligheter av denne klassiske julematen. Ikke nødvendigvis lompe med sennep, men som her hvor vi dekker tallerkenen med en fargerik palett av grønnsaker.
    19. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:10

    Nytt liv for nøttene

    Om du ikke bytter ut julaftens faste dessert, passer de 13 dessertene fra Provence inn når som helst ellers i jula.
    15. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:09

    Dette drikker du til julens frukter

    I Provence nytes de 13 dessertene helst med en lokal hetvin, kalt Carthagène, som lages av røde druer som får gjære en viss tid for så å tilsettes nøytral sprit for deretter å modnes i flere år i eikefat.
    15. desember 2005
  • 15 Desember 2005 - 11:08

    Julens 13 desserter

    Disse 13 dessertene fra Provence passer inn når som helst i jula.
    15. desember 2005
  • 14 Desember 2005 - 01:00

    Svinefilet med basilikum og pinjenøtter

    Vi går i dag for en litt omstendelig rett av svin, men at det smaker godt - det lover vi deg. Og siden vi satser på et godt måltid, serverer vi også en spennende rødvin fra det sydlige Frankrike. Litt kostbar - men også deilig.
    14. desember 2005