Her kan du se videoene som er produsert av VG Nett i samarbeid med Apéritif:
Slik blir lutefisken perfekt på kort tid
Fremgangsmåte
- Lutefisken kan kokes i kjele eller ovn, men ovn er klart å foretrekke.
- Dryss over godt med havsalt og la fisken stå i minimum 20 min.
- Skyll sa av saltet, tørk fisken og skjær den i passe store serveringsstykker (så like på størresle som mulig).
- Legg en tallerken i en langpanne så kraften fra fisken kan renne av under tilberedningen. Legg lutefisken med skinnsiden ned på tallerkenen.
- Dekk panna med aluminiumsfolie og bak fisken i ovnen på ca 200-250 grader.
- Tiden avhenger av tykkelsen og størrelsen på fisken samt ovnstemperaturen. Varmluftsovn er raskere enn vanlig ovn. Små tynne fileter trenger 8-10 minutter i en varmluftsovn, større stykker opp til 20-25 minutter.
Er du i tvil: fisken er ferdig når den lett flaker seg. Løft derfor på folien og sjekk underveis.
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
74 POENG
Ertestuing av Ringerikserter
Fremgangsmåte
Når ertene er møre, men ikke most, tilsettes smør, salt, sukker og pepper.
Lag jevning av melk og hvetemel.
Rør inn jevningen og la stuingen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt.
Slik lager du kjøttkaker med ertestuing.
Kanskje du heller vil ha kålstuing til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig