Til en festmeny hører selvsagt også godt fluidium til. Champagne er både et nærliggende og ikke minst et besnærende drikke. Vi har i høst testet alle dem uten årgangsbetegnelse. Resultatet av denne testen finner du her.
Kongekrabbe og mangosalat
Fremgangsmåte
Skrell mangoen og ta ut kjernene. Del den i tynne skiver og drypp over sitronsaft.
Knekk klørne og ta ut kjøttet. Skjær kjøttet i skiver. Legg en blanding av revet salat på tallerken. Legg krabbekjøtt og mangoskiver vekselsvis midt på tallerken. Drypp vinaigrettedressing over.
Tips! Bytt ut klør av kongekrabbe med kjøtt fra 1-2 hummer.
Her finner du mange flere oppskrifter med kongekrabbe
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.70 kr Bestillingsutvalget88 POENG
Carpaccio av uer
Fremgangsmåte
Pisk olivenolje og sitronsaft. Rør inn urtene, sitronskallet, honning/sukker og tabasco. Smak til med salt og pepper.
Uer er en fast og fin fisk som er lett å skjære i tynne skiver. Dessuten har den et tykt skinn. Derfor behøver du ikke fjerne det før du skjærer fiskekjøttet i tynne skiver. Fordel skivene utover fire tallerkener. Drypp over marinade.
Legg en håndfull salatblader vendt i olje og salt og tomatstrimler i midten av tallerkenen med uerskivene. Legg dressingen i topper rundt salaten. Pynt med friske urter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
-
80 POENG
Gravet reinsdyrkjøtt
Fremgangsmåte
Renskjær kjøttet for fett og hinner.
Bland salt, sukker og krydder og vend kjøttet i blandingen. Legg kjøttet på fat med kant og dekk det med folie og plast. Sett det kaldt. La kjøttet stå i 4-5 døgn.
Vend det et par ganger i døgnet.
Skrap bort krydderet og skjær fileten i tynne skiver før den serveres.
Server med sølvløk eller pickles og skogsbæryoghurt tilsatt tyttebær.
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 149.90 kr Basisutvalg, kategori 680 POENG
Bakt ishavsrøye med sennepslokk
Fremgangsmåte
- Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
- Trekk kasserollen til side.
- Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
- Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene.
- Legg på sitronskiver.
- Bak i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
- Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy.
- Mandel-blomkålkrem:
- Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
- Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
- Tournerte agurker:
- Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.
- Kjøttsjy:
- Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
- Kok inn til ca 4 dl.
- Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
- Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.
Her ffinner du mange flere deilige retter med ishavsrøye
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Flambert kalvefilet
Fremgangsmåte
- Rens og kok grønnsakene lett. De skal fortsatt ha tyggemotstand.
- Kok båndspaghetti etter anvisning på pakken.
- Del fileten i fire biffer, krydre og stek dem fint brune i smør.
- Trekk panna vekk fra platen og la biffene hvile 3-4 minutter.
- Ta dem ut, sett panna på god varme, og legg biffene tilbake.
- Flamber ved bordet når gjestene har satt seg. Panna må være varm.
- Slå i konjakk, tenn på, og server biffene.
- Hell deretter fløte i panna, rør om, og server sausen.
Tips: Husk å være forsiktig med å flambere ved komfyren da flammene kan slå opp i vifta og antenne fettet i avtrekksvifta.
Mange deilige retter med kalv du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 678.00 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
Hvit sjokolademousse med aprikoser i vanilje
Fremgangsmåte
Smelt sjokoladen på lav temperatur i vannbad. Pisk egg og melis hvitt. Vend sjokoladen lett inn i eggedosisen. Vend inn pisket fløte og appelsinzest tilslutt. Fylles i porsjonsformer, gjerne med sjokolade. Settes kjølig til den er stiv.
Kok opp vann og sukker. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og ha begge deler i sukkerlaken. Lag et snitt i toppen på aprikosene. Ha de over i kokende vann noen sekunder. Ta de opp og dra av skallet. Legg de over i sylteglass. Smak til sukkerlaken med rom og hell laken over aprikosene. Lukk igjen lokket og snu glasset opp ned. La de ligge på glass i så lang tid som mulig for å trekke til seg vaniljearomaene.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Hvit sjokolademousse med chilibakt ananas
Fremgangsmåte
Varm sausen opp til den tykner mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Pass på at sausen ikke blir for varm, for da skiller den seg. Når sausen er tykk, siles den over i en bolle.
Kryst vannet ut av gelatinen og la den smelte i den varme sausen. Hell blandingen over sjokoladen og rør til en jevn masse. Sett til avkjøling på kjøkkenbenken i 10 minutter. Pisk opp resten av fløten og vend den inn i sjokoladeblandingen. Sett til avkjøling til den stivner.
Bak ananasen i ovnen til den begynner å få farge. Det tar ca. 45 minutter. Vend bitene 2-3 ganger under stekingen. Sett dem til avkjøling i romtemperatur.
Stek kjeksen midt i ovnen i ca. 3-5 minutter. La kjeksen avkjøles på stekeplaten.
Bruk en varm skje og lag kuler av sjokolademousse. Legg sjokolademousse og hippenkjeks lagvis. Server med chilibakt ananas.
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG