Hva med Svin Tikka Pita, Wok med svinekjøtt, banan og cashewnøtter eller Skinkeschnitzel med Annabønner, og noe godt i glasset?
Renskåret svinekjøtt kan du spise uten snev av dårlig samvittighet fordi det inneholder kun 2-4 prosent fett. Gryteklare produkter i strimler, schnitzler, skinkebiffer og fileter ligger klare i kjøledisken: mørt, magert og saftig - ypperlig januarmat for kropp og lommebok.
Skinkestek med cidersaus
Fremgangsmåte
- Rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper - stikk i et steketermometer. Del gulrøtter og løk i store biter og legg de i en form sammen med steken.
- Tilsett ca. 7,5 dl varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 175 °C. Når steketermometeret viser 76 °C er steken ferdig (2 1/2 - 3 timer). Har ikke svoren blitt sprø, kan du bruke grillen de siste minuttene.
- La steken hvile mens du gjør ferdig tilbehør og saus. Server retten med Cidersaus og Grønnsaksmiks.
- For variasjon kan du en annen gang prøve Solbærsaus og Hasselbackpoteter som tilbehør. Alle oppskrifter finner du under.
- Cidersaus til skinkestek:
Finhakk løk og purre og fres det i en tørr panne et par minutter. Hell på cider og la det koke godt inn. Spe med kraft og la sausen koke inn til ca. halvparten. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt vann. Smak til med ingefær, sitronsaft og ørlite sukker - Grønnsaksmiks:
Del grønnsakene i strimler eller store biter. Surr dem raskt i en varm panne i et par minutter. Dryss med salt og pepper. - Solbærsaus:
Fres finhakket løk i en kjele med smør. Hell over kraft, solbærsirup og timian. La sausen småkoke i ca. 10 minutter og sil av. - Rør ut maisenna i litt kaldt vann og tilsett jevningen mens du rører i sausen. Gi det et oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Hasselbackpoteter:
Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom- de skal henge sammen i bunnen. - Sett dem i en smurt ildfast form, pensle dem i smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.
- Stek dem på 225° C i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.
Tips: I stedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.
Flere deilige retter med skinkestek
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Svin Tikka Pita
Fremgangsmåte
Varm pitabrødene i stekeovn eller brødrister. Krydre biffene og stek dem på middels varme, ca 2 minutter på hver side. Tykke skinkebiffer må deles i to på langs, så skivene blir tynnere. Bland Tikka Masala-saus og yoghurt. Legg grønnsaker og skinkebiff sammen med sausen inn i brødene og server straks.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Babi Asam Manis - svinekjøtt i sursøt saus
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i strimler og grovhakk løk. Finhakk ingefær, chili og hvitløk.
- Fres kjøttet raskt i panne eller wok til det er pent gyllent (bør stekes i 2-3 omganger).
- Ta ut kjøttet og fres tomat, vårløk, ingefær, chili og hvitløk et par minutter.
- Tilsett eddik og la den koke inn.
- Ha kjøttet tilbake i panna og tilsett sesamolje og kecap manis (søt soyasaus) under omrøring.
- Dryss over vårløk og sesamfrø.
Server med kokt ris.
Tips: Om du ikke har kecap manis, kan du bruke like deler soyasaus og honning.
Her finner du mange andre spennende retter med svinekjøtt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Grillet marinert biff med paprikasaus
Fremgangsmåte
- Skjær fileten i ½ cm tykke skiver.
- Bland marinaden og la kjøttet ligge i den minst 1 time.
- Stek biffene i ca. 2 minutter på hver side på middels varme.
- Paprikasaus:
- Del paprika i to og legg delene på et stekebrett med skinnsiden ned.
- Stek ved 200 grader til svarte flekker oppstår.
- Ta ut av ovnen og pakk inn i folie.
- Avkjøl nok til at du klarer å rive av skinnet.
- Ha paprika, hvitløk, olje, eddik og krydder i en blender.
- Kjør til jevn masse.
- Server biffene med paprikasausen på siden og andregrønnsaker fra grillen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Suppelapskaus
Fremgangsmåte
Om du vil bruke ikke-fryste grønnsaker, skjører du følgende i terninger: 2 gulrøtter, 3 poteter, 1/4 sellerirot og 1purre. Da forlenges koketiden med 15 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Svinekjøtt i wok
Fremgangsmåte
- Grovriv gulrot, skjær paprika i strimler og purre i ringer.
- Varm oljen i woken til det ryker og brun kjøttet i små porsjoner, 2-3 minutter på sterk varme. Legg tilside.
- Fres grønnsakene i olje, ha kjøttet tilbake i woken og bland sammen.
- Bland sammen buljong, maisenna og ingefær og hell over. Rør til det koker, smak til med salt og pepper, og la det trekke et par minutter. Server med kokt ris.
Her finner du mange flere wokretter
Og enda flere retter med svinekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
84 POENG
-
80 POENG
Wok med svinekjøtt, banan og cashewnøtter
Fremgangsmåte
- Varm en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i litt olje.
- Stek kjøtt og ingefær på høy varme til det begynner å bli gyllent. Legg det over på en tallerken.
- Skrell og del bananene på langs, og deretter i grove biter.
- Varm pannen på nytt med resten av oljen. Stek bananer, vårløk, chili og nøtter til bananene har fått fin farge.
- Vend forsiktig inn kjøttet sammen med chilisaus og smak til med litt soyasaus.
Server rykende varmt sammen med fullkornsris eller fullkornnudler og frisk koriander.
Her byr vi på mange deilige wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Schnitzel med Anna-bønner
Fremgangsmåte
- Anna-bønner: Finhakk hvitløken og fres den i olivenolje i en liten kjele.
- Tilsett tomatene, pepper og oregano.
- La det småkoke under lokk ca. 5 minutter.
- Smak til med salt.
- Schnitzel: Bland pankomel, hvetemel, salt og pepper.
- Pisk egget lett.
- Bank kjøttstykkene flatere.
- Dypp schnitzlene først i egg, dernest i melblandingen.
- Stek dem i smør/olivenolje i varm panne ca. 1 minutt på hver side.
- Serveres straks med baguette eller olivenbrød og ris.
Tips: Får du ikke tak i schnitzler, kan du skjære ca. 1 cm tykke skiver av flatbiff.
Lyst på en annen rett med Schnitzel?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
Schnitzel med nudler og hurtigstekte grønnsaker
Fremgangsmåte
Ta ut paprikakjernene og skjær paprikaen i strimler. Finhakk ingefær og hvitløk. Krydre schnitzlene, vend dem i sesamfrø og stek i smør/olje ca 2 minutter på hver side. Fres hvitløk og ingefær i olje, ha i paprikastrimlene og stek videre et par minutter før spirene blandes i og stekes et par minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med nudler og eventuelt søt chilisaus.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 118.90 kr Basisutvalg, kategori 384 POENG