- Stek gjerne breiflabbfiletet i et helt stykke i stekepannen.
- Krydre fileten med salt og pepper og rull den i hakket basilikum.
- Ha oljen i pannen og brun fileten over middels høy varme til du får en fin bruning.
- Sett ned varmen til middels, tilsett smøret og stek videre mens du øser fileten med smøret til fileten så vidt er gjennomstekt.
- Her kan du gjerne ha i et par fedd hvitløk som du knuser lett med bredsiden av kniven for ekstra smak.
- Ta ut fileten og la hvile litt før du skjærer den i skiver til servering.
- Ha safran i hvitvinen og la den trekke litt.
- Surr løken i en tykkbunnet kasserolle over middels høy varme i olivenolje til den er blank men ikke har tatt farge.
- Tilsett pasta eller risottoris og surr den et par minutter sammen med løken. Ha i hvitvinen, kok opp og la den koke inn til det nesten ikke er væske igjen i gryta.
- Spe med blåskjellkraft litt etter litt og kok inn mens du rører før du sper med mer kraft.
- Kok til pastaen er mør og blandingen tyktflytende. Rør inn smøret rett før servering.
- Klargjør grønnsakene, gi ertene et raskt oppkok i godt saltet vann, stek soppen gylden i olje i en varm stekepanne.
- Stek rårekene forsiktig i litt olje og bland dem forsiktig inn i pastaen sammen med grønnsakene. Har du ikke råreker så kan du bruke vanlige rensede reker som ikke stekes men blandes rett i pastaen sammen med grønnsakene.
- Drypp litt olivenolje og nypresset sitronsaft over ved servering sammen med litt revet parmesanost.
- Rens blåskjellene for rur og byssustråder og skyll dem godt i kaldt rennenede vann slik at du får bort all grus fra dem.
- Ha smør i en tykkbunnet kasserolle og fres hakket sjalottløk og hvitløk over middels høy varme til det blir blankt.
- Sett opp varmen til maks og ha i blåskjellene og hvitvinen, sett på lokket.
- Damp til skjellene åpner seg og rist litt på kasserollen underveis, ikke la skjellene dampe for lenge for da blir de seige.
- Sil av kraften og bruk gjerne blåskjellene også i safranpastaen.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb