- Rist valnøttene i en tørr stekepanne eller stek de i stekeovnen ved 180 °C i 5 minutter.
- Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesene eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken. Del aspargesene i mindre biter. Om du bruker grønne bønner, fjernes kun stilkfestet.
- Kok pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende vann tilsatt salt. Følg anvisningen på pakken for koketid. Sil av vannet og hell pastaen tilbake i gryten.
- Mens pastaen koker smeltes resten av smøret i en liten gryte.
- Tilsett blåmuggost, kremfløte og asparges. Kok opp og la det småkoke i ca 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper. Fordel sausen og valnøtter over pastaen. Server straks med parmesan.
Her finner du flere retter med Tagliatelle
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Alt du trenger å vite om pasta