Gulrotkake med pistasjenøtter
Fremgangsmåte
- Kakedeig:
- Forvarm stekeovnen til 160 C. Smør en dyp kakeform på 20 cm i diameter eller kle den med bakepapir. Eller finn fram 10-12 små muffinsformer.
- Visp sammen cottage cheese, sukker og egg i en stor bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene til kakedeigen og bland det hele godt sammen.
- Hell kakerøren i den klargjorte kakeformen eller muffinsformene. La kaken steke i 45 minutter, til den er gyllen og kjennes fast å ta på. For muffins er steketiden 25 minutter.
- La kaken avkjøles i formen noen minutter, ta den deretter ut av formen og la den avkjøles på rist.
- Glasur:
- Visp sammen ingrediensene til glasuren og bre den oppå den avkjølte kaken eller muffinsene.
Fere oppskrifter på gulrotkaker
Her finner du mange hundre oppskrifter på desserter og kaker
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
89 POENG
Amarula- og gulrotkake
Fremgangsmåte
Pisk eggene og tilsett gradvis sukker inntil du får en tykk eggedosis. Hell oljen sakte i eggedosisen og visp i ytterligere 2 minutter. Tilsett gulrøtter, ananas, nøtter, Amarula og aprikossyltetøy og bland for hånd.
Bland og sikt de tørre ingrediensene over i en bolle. Tilsett deretter de tørre ingrediensene i eggerøren og fold inn med en slikkepott til det er godt blandet. Smør en kakeform (28cm i diameter) med løs bunn eller 2 brødformer. Legg enten bakepapir i formen eller dryss med finknuste Marie- kjeks. Hell blandingen i forvarmet ovn og stek ved 180 °C i én time og ti minutter. La kaken kjøle seg i formen før du tar den ut.
Tips til kakeform:
Om du bruker en 28cm form med et hull i midten vil det være litt for mye røre. Fyll to tredjedeler av formen med deig og hell resten av blandingen i en muffinsform (rekker til +/- 6 muffins).
Avlang form - bruk en stor avlang form - 30cm x 10cm eller 2 små.
Glasur:
Bland smør og melis. Rør forsiktig inn Amarula og kremost. Ikke rør for mye når osten er tilsatt for å unngå at glasuren blir tyntflytende.
Pynt:
Dekorer med tørket ananas, gulrotstrimler (bruk ostehøvel) og nøtter.
Se våre andre oppskrifter på gulrotkake
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Grov gulrotkake
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Ha alle de tørre ingrediensene i røren og bland godt sammen. Vend til slutt forsiktig inn revet gulrot, grovhakkede valnøtter og olje.
Ha røren i en bakepapirkledd springform, ca 23 cm. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
Stek gulrotkaken midt i ovnen ved 175 °C i ca 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Pisk kremost, smør, melis og vaniljesukker med en håndmikser til en luftig krem.
Montering: Del gulrotkaken i to og legg den ene bunnen på et kakefat. Smør på ca 1/3 del av ostekremen. Legg over den andre halvdelen og smør resten av ostekremen oppå kaken og rundt kantene.
Pynt gjerne med gulrotstrimler eller spiselige blomster.
Oppskriften er laget av Marit Røvang og var ett av finalebidragene i oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018 i regi av Brodogkorn.no.
Du finner oppskriften på gulrotchutney her
Se våre andre oppskrifter på gulrotkake
Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
Slik baker du gulrotrullekake
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 °C varmluft.
- Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, bakepulver, natron og alt av krydder, og vend det inn i røren.
- Skyll, skrell og riv gulrøttene fint. Vend dem deretter inn og rør til røren er glatt.
- Kle en stekeplate med bakepapir og hell i deigen. Stek rullekaken i ca. 5-7 minutter midt i ovnen til kaken er gjennomstekt.
- Gjør klart et bakepapir med sukker og legg det på et kjøkkenhåndkle.
- Ta rullekaken ut av ovnen og vend den direkte over på bakepapiret med sukker. Trekk av bakepapiret som rullekaken ble stekt på, og rull kaken inn i kjøkkenhåndkleet. Den vil da ikke så lett sprekke. Avkjøles helt.
- Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.
- Stryk fyllet over den avkjølte kaken og rull sammen til en rullekake. Skjær rullekaken i biter før servering.
Hvis du heller vil bake vanlig gulrotkake, har vi mange oppskrifter å velge mellom
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
85 POENG
Gulrotkake med rosiner og valnøttkjerner
Fremgangsmåte
- Kakebunn:
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt.
- Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen.
- Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.
- Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.
- Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse.
- Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre.
- Husk et sjenerøst lag med krem mellom og på toppen av kakene.
- Krem:
- Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen.
Tips: I stedet for krydder kan du knuse rester av pepperkaker (beregn dobbel mengde sammenlignet med rent krydder) og blande inn i deigen
Se våre andre oppskrifter på gulrotkake
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
88 POENG