Guide
Foto: (robynmac)
Varm salat med kål, gulrøtter, dill og gressløksaus
Fremgangsmåte
- Del kålen og ta ut stilken. Kutt den deretter i tynne båter.
- Gulrøttene skrelles og deles i passe biter.
- Forvell gulrøttene i smørvann og hold dem varme.
- Damp kålen i samme vannet og hold varm.
- Sil av 2 dl kraft og bland det med smør, tilsatt gressløk og smak til med salt og pepper.
- Anrett kål og gulrøtter i dype tallerkener og fordel sausen over.
- Strø til slutt ristede solsikkekjerner på toppen og pynt med dill.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Rødbete- og gulrotråkost
Fremgangsmåte
Skrell og grovriv rødbeter og gulrot. Bland i en bolle sammen med pinjekjerner
Press saften av sitronen og rør sammen med sukker. Bland sitronsaften i grønnsakene.
Råkosten smaker nydelig til bl.a. alle typer fisk.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
82 POENG
-
80 POENG
-
77 POENG
Gulrotsalat med nøtter og rosiner
Fremgangsmåte
- Snitt gulrøttene opp i strimler (80 x 8 x 4 mm), eller på skrå.
- Forvelles i lettsaltet og lettsukret vann i 2-3 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand
- Lag dressing av sitronsaft, og olje og smak til med urter.
- Bland inn rosiner og hakkede nøtter.
- Hell dressing over og la stå i 10 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå