- Kakebunn:
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre og ha det i en sikt.
- Bland olje og det tørre vekselvis inn i eggedosisen.
- Rør inn gulrøtter, rosiner og valnøtter til slutt.
- Hell røren i en smurt langpanne og stek kaken i 30-35 minutter midt i ovnen ved 175°C.
- Avkjøl og stikk ut rundinger med et glass i passe størrelse.
- Her kan du enten lage en enkel kake eller en dobbel kake ved å ha to rundinger oppå hverandre.
- Husk et sjenerøst lag med krem mellom og på toppen av kakene.
- Krem:
- Kremen lager du ved å piske smør og kremost sammen, og bland i melis, vaniljesukker og sitronsaft. Dryss over rikelig med kokosmasse og sølvkuler. Her har vi i tillegg lagt på en spiselig blomst, men vel så fint er litt reven gulrot på toppen.
Tips: I stedet for krydder kan du knuse rester av pepperkaker (beregn dobbel mengde sammenlignet med rent krydder) og blande inn i deigen
Se våre andre oppskrifter på gulrotkake