Klementin- og gulrotmarmelade
Fremgangsmåte
Skrell og rasp gulrøttene.
Skrell klementinene. Kutt fruktkjøttet i små biter.
Ha alt i en gryte sammen med muscovadorørsukkeret og syltesukkeret.
La koke i 5–10 minutter. Skum godt av.
Hell over på varme, rene glass. Skru på lokk. Oppbevar mørkt og kjølig.
Se alle våre andre oppskrifter på marmelade og syltetøy
Se alt annet du kan lage med appelsiner
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Gulrotmarmelade
Fremgangsmåte
Finriv gulrøttene.
Ha gulrøttene i en kjele med skall og saft av sitronene.
Skrell ingefærroten med en potetskreller og riv den fint. Ha ingefær i kjelen og la det koke opp.
Bland i vann og sukker og la marmeladen koke uten lokk til den blir tyktflytende (ca 1 time).
Hell den varme marmeladen på rene glass og oppbevar den kjølig.
Vi byr på veldig mange oppskrifter på marmelader, gelé og syltetøy
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Slik lager du gulrotchutney
Fremgangsmåte
- Skyll og skrell gulrøttene. Riv dem grovt.
- Skrell løkene og skjær dem i terninger.
- Vask appelsinene. Riv skallet, og press saften ut av appelsinene.
- Bland gulrøtter, løk og appelsinsaft og -skall med vannet i en kasserolle, og la det småkoke under lokk ved svak varme i 5 minutter.
- Tilsett resten av ingrediensene, og la det koke i ytterligere 5 minutter under omrøring.
- Hell blandingen på varme, rengjorte glass. Sett på tette lokk. Oppbevares kjølig.
Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney
Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Gyllen gulrotmarmelade
Fremgangsmåte
- La appelsinene ligge i lunkent vann og skrubb dem godt. Grovriv skallet og press saften.
- Pakk gjerne steinene inn i et tynt klede som knyttes igjen med bomullstråd. Steinene inneholder pektin som er et naturlig tykningsmiddel.
- Kok skall, saft og steiner i ca. 15 minutter.
- Skrell gulrøttene og riv dem grovt. Ha dem i kjelen sammen med sukker og evt. ingefær eller kanel. Kok marmeladen over svak varme i ytterligere 15 minutter uten lokk.
Fyll marmeladen på små, varme og rene glass. Sett straks på lokk. Oppbevar marmeladen kjølig.
Tips: Prøv marmeladen som et pikant tilbehør til stekt kylling, kalkun eller skinke.