Havrekaker med gulrot, hvitløk og løk
Fremgangsmåte
- Bland havregryn, egg, løk, gulrot og hvitløk til jevn masse. La stå i 15 minutter for at saftene skal trekke inn i havregrynene. Hvis massen fortsatt er veldig løs, tilsett litt mer havregryn. Smak til med salt og pepper og en klype cayennepepper.
- Form 4 store eller 6 mindre kaker.
- Varm en panne med olje eller en kjele for fritering. Stek til gyllen overflate.
Tips:
Du kan også steke kakene på et stekebrett i ovnen ved 185 grader i 10 minutter.
Server med rømmedressing eller aioli, poteter av ønsket slag samt en salat.
Se alt det andre du kan lage med havregryn
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 284.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Slik baker du gulrotbrød
Fremgangsmåte
- Kok potet og gulrot til de er godt møre. Ta vare på kokevannet.
- Mos med stavmikser eller moser. Løs opp gjæren i det lunkne kokevannet. Tilsett sukkeret. La stå i minst fem minutter.
- Tilsett resten av vannet i oppskriften samt gulrotmosen, saltet, urtene og oljen.
- Bland melet i en bakebolle. Hell væsken over melet og kna godt til du har en smidig deig. Tilsett eventuelt mer mel hvis den føles for klissete.
- Dekk til og sett til heving på et lunt sted minst en time, men helst et par timer.
- Ha mel på bakebordet og kna deigen på ny. Del opp i tre like store brød som legges i smurte brødformer og sett til etterheving.
- Stekes i ovn ved 220 grader i 40 minutter.
Tips:
Du kan lage brødet med bare kokte poteter. Beregn da 3-4 poteter.
Vi har mange andre deilige brød å by på
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Grove scones med appelsin, sitron og gulrot
Fremgangsmåte
- Bland mel, speltmel og havregryn sammen. Smuldre smøret i melet.
- Ha i brunt sukker, bakepulver, appelsinsaft, sitronsaft, melk og gulrot.
- Tilsett revet skall av appelsin og sitron og bland godt sammen til en jevn deig.
- Bruk to skjeer og fordel deigen til 10 topper på et bakepapirkledd stekebrett.
- Pensle med litt melk, og topp med noen gresskarkjerner.
- Stek midt i ovnen ved 200°C i ca. 12 minutter.
- Avkjøl lett. Del dem i to og legg friske bringebær eller syltetøy samt pisket krem oppå.
Overrask med spennende rundstykker
Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Gulrotrundstykker
Fremgangsmåte
- Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melken til 37 grader C. Rør gjæren ut i litt av melken. Tilsett salt, honning og olje. Rør inn linfrø, revet ost og grovrevne gulrøtter.
- Elt inn mel til en passe fast deig som knapt slipper bollen. Sett deigen til heving i ca 30 minutter.
- Ta deigen opp på bakebordet og form til rundstykker som settes sammen i en langpanne med litt avstand imellom. Etterhev i ca 30 minutter.
- Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og strø eventuelt over sesamfrø.
- Stek rundstykker ved 225 grader C midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Gulrotrundstykker egner seg til frysing.
Overrask med spennende rundstykker
Eller prøv en av disse oppskriftene på mer klassiske rundstykker
Vi har flere fristende oppskrifter på scones
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig