Klassisk gulrotsuppe
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøttene og potetene. Rens løken. Del alt i grove biter og kok grønnsakene så vidt møre i kraft. Mos med en stavmikser eller en kjøkkenmaskin.
- For ekstra kick tilsett cayennepepper.
- Tilsett fløten og kok opp igjen. Tilsett gjerne litt grovrevet gulrot og kok suppen opp på ny.
- Ha i mer kraft hvis suppen blir for tykk. Server gjerne med finhakket kjørvel eller persille.
Se våre andre oppskrifter på grønnsakssupper
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Gulrotsuppe med ingefær og krepsehaler
Fremgangsmåte
Skrell gulrøtter, løk og hvitløk og skjær i mindre biter. Surr grønnsakene i olje i noen minutter uten at de tar farge.
Tilsett ingefær og la det steke forsiktig en liten stund.
Tilsett buljong og vann og la suppen koke under lokk til gulrøttene er myke.
Ta suppen av varmen og kjør den glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor.
Se alt det gode du kan lage med løk i
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Gulrot- og koriander suppe
Fremgangsmåte
Drikke som passer til denne oppskriften
Gulrot- og appelsinsuppe
Fremgangsmåte
- Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret.
- Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna.
- Etter 2-3 minutter helles buljongen over.
- Suppen kokes til gulrøttene er møre.
- Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.
- Rør inn ferskpresset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper.
- Suppen serveres rykende varm med gressløk, rømme og revet appelsinskall over.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Krydret gulrotsuppe med linser
Fremgangsmåte
- Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.
- Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern.
- Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.
- Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.
- Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.
- Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.
Tips:
Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.50 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Gulrotsuppe med ingefær og sei
Fremgangsmåte
- Kok opp vann med salt, legg i fisken og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca 2-5 minutter avhengig av størrelse på bitene.
- Ta opp fisken og sil kraften.
- Rens og skjær gulrøttene i skiver.
- Kok dem godt møre i fiskekraften sammen med ingefær.
- Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.
- Rør sammen smør og mel og visp det i gulrotsuppen.
- La den småkoke i minst 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær fisken i pene terninger og varm dem i suppen.
- Dryss grønt over og server godt brød ved siden av.
Tips: Her kan du godt bruke den fisken du liker best.
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG