Enkel pølserett med bacon og ost
Fremgangsmåte
Lag et snitt ca. 2 cm dypt langs med hele pølseringen. Skjær osten i tykke skiver og legg den i snittet.
Surr bacon rundt pølsa. Legg den i en smurt ildfast form, og stek på 175 grader i ca. 20 minutter til baconet er sprøtt og osten smeltet.
Server med hjemmelaget potetmos slke Hellstrøm vil ha den og en grønn salat.
Alle de gode pølseoppskriftene finner du her
Tilbehør til pølsene finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
Pølselapskaus
Fremgangsmåte
- Vask, rens og del opp poteter og grønnsaker.
- Kok opp vannet i en kjele og ha i potetene og grønnsakene.
- Del baconskiver og pølse i små biter, og stek dem lett i stekepanna.
- Når potetene og grønnsakene er nesten møre tilsettes pølser og bacon.
- La alt trekke noen minutter til det er varmt.
- Smak til med salt og pepper.
- Servér lapskausen med flatbrød til.
Har du lyst til å lage en annen lapskaus så se her
Alle de gode pølseoppskriftene finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG
-
83 POENG
Pasta med pølser
Fremgangsmåte
Kok opp en stor gryte med vann.
Skjær tomatene i fire biter og bland dem med sukkererter og kapers.
Bland kesam og kremost til en glatt krem.
Når vannet koker tilsettes salt og litt olivenolje og deretter pastaen. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Mens pastaen, koker skjærer du pølsene i skiver og varmer dem opp i stekepannen.
Hell av pastavannet, men la pastaen være igjen i kjelen.
Ha tomatblandingen i kesam- og osteblandingen og hell over den varme pastaen og rør rundt slik at det blander seg.
Tilsett de varme pølsebitene.
Hell opp på et stort fat eller fire tallerkener. Strø over hakkede krydderurter og nyhøvlet parmesan.
Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide
Flere lekre pølseretter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Pølsesandwich i høyden
Fremgangsmåte
Del pølsa i skiver, smør sennep på brødet.
Legg pølser, ost og ananas lagvis mellom skivene.
Stek i toast- eller vaffeljern til osten er smeltet.
Anrett eventuelt på spyd med løk og sukkererter. Pynt med bønnespirer.
Tips: Ta gjerne turen til din lokale slakter og kjøp noen ekstra gode pølser.
Flere lekre pølseretter finner du her
Lær mer om pølser her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
85 POENG
-
Øldampete blåskjell og pølser med rød majones
Fremgangsmåte
- Skyll blåskjellene i kaldt vann, og fjern byssustråder og rur fra skjellene.
- Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes. Sett skjellene tilside.
- Fres løk, stangselleri og pølsebiter i oljen, til grønnsakene er blanke og myke og pølsene har tatt litt farge.
- Tilsett blåskjellene og hell i ølet. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Dette tar bare noen minutter.
- Smak til kraften med salt og pepper, dryss over hakket persille og server med ferskt brød og hjemmelaget tomat- og hvitløksmajones .
Tips: Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet på Matportalen eller Blåskjelltelefonen 820 33 333
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 182.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Gratinerte pølser i form med aubergine
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Dryss 2 ss salt på begge sider av auberginene og la dem ligge ca 15 minutter. Tørk av saltet.
- Stek pølse- og aubergineskivene raskt på begge sider i olje til de har tatt farge.
- Fres løken blank i litt olje og tilsett knust hvitløk det siste minuttet. Ha i salt, pepper og tomatene med kraften. Kok til all væsken har fordampet. Smak til med basilikum.
- Rør sammen cottage cheese, revet ost, egg, melk og krydder.
Tips:
Du kan bruke kesam i stedet for cottage cheese.
- Legg pølser, aubergine og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form og hell over ostekremen.
- Stekes i ovn 30 - 40 minutter.
- Server med en salat av for eksempel tomat, salatblad, løk, oliven og basilikum. Brød er godt til.
Mange ppskrifter med pølser finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
TsjekkiaVolum: 0.50 l Pris: 66.70 kr Uten utvalg89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
TysklandVolum: 0.50 l Pris: 74.60 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Spagetti med medisterpølse, tomat og kremet saus
Fremgangsmåte
Kok spagetti etter anvisning på pakken.
Del pølsa i to på langs og ta av skinnet. Skjær dem i skiver på skrå.
Stek pølsebitene i en stekepanne, sammen med cherrytomater delt i to.
Hell av vannet på spagettien, ha i matfløte, sennep og bønner. Rør godt og la det koke opp. Ha i pølseblandingen.
Flere lekre pølseretter finner du her
Deilige oppskrifter på pasta finner du her
Se Aperitifs store pastaguide her
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Hjemmelaget pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-