Trekking av pølser
Fremgangsmåte
Pølser bør ikke koke, de skal helst bare trekke.
Kok opp vannet og skru ned varmen før du legger pølsene i. Du kan eventuelt bruke et steketermometer for å kontrollere temperaturen i vannet. 80 °C er passe temperatur for alle typer pølser.
Tynne pølser trenger kort trekketid - ca. 10 minutter. Er pølsene frosne bør du legge til 5-10 minutter. Beregn ca. 2 pølser til barna og 4 til voksne.
Server pølsebrød, lomper, sennep og ketchup og gjerne sprøstekt løk eller hakket fersk løk ved siden av. Noe for en hver smak.
Tips 1: Du kan godt bruke alkoholfritt øl og gjerne vørteøl.
Tips 2: Ha i en klunk vin i kokevannet, men la det da få simre noen minutter før du har i pølsene.
Tips 3: Pølsebrødene blir gjerne enda bedre hvis de har blitt varmet litt opp i ovnen først.
Drikke som passer til denne oppskriften
Kraft til trekking av pølser
Fremgangsmåte
Pølser bør ikke koke, de skal helst bare trekke.
- Kok opp vannet med krydderet og skru ned varmen før du legger pølsene i.
- Du kan eventuelt bruke et steketermometer for å kontrollere temperaturen i vannet. 80 grader er passe temperatur for alle typer pølser.
- Tynne pølser trenger kort trekketid - ca. 10 minutter.
- Er pølsene frosne bør du legge til 5-10 minutter.
- Beregn ca. 2 pølser til barna og 4 til voksne.
Tips:
Hver enkelt pølsekoker har sin egen oppskrift på pølsevannet, så her er det bare å prøve seg frem til hva du liker best. Forsøk også å dampe pølsene.