Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus
Fremgangsmåte
Lag noen snitt i pølsene. Stek dem lysebrune og pene i en panne med smør og olje.
Ta pølsene ut av pannen. Ha i sopp og stek den lysebrun. Tilsett oliven og soltørket tomat, samt eddik. Avkjøl.
Visp eggeplomme, sennep og eddik sammen. Spe forsiktig med olje i en tynn stråle. Ha i rosmarin.
Anrett pølse, sopp, oliven og tomat på tallerken. Hell sennepsausen over. Pynt med noen salatblader.
Alle de gode pølseoppskriftene finner du her
Tilbehør til pølsene finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Steinsopp-røsti med lammepølse og persilleskum
Fremgangsmåte
- Stek steinsopp i litt smør, bland med vårløk og raspet potet. Krydre med salt og pepper. Form kaker og stek i smør.
- Kok opp kyllingkraft med vin. Ha i finhakket persille og crème fraîche, miks til et grønt skum med en stavmikser.
- Sil over i en ren kjele og smak til med salt og pepper. Mikse opp sausen ved servering slik at den skummer.
- Snitt pølsene og stek dem i smør på begge sider til de er gjennomvarme.
Server med cherrytomater og oliven til. Rist gjerne litt ekstra sopp og server ved siden av.
De beste oppskriftene med steinsopp
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Lammecassoulet med bønner
Fremgangsmåte
Legg bønnene i kaldt vann natten over, eller etter anvisning på pakken.
Kok opp bønnene i en gryte, hell av kokevannet. Fyll på nytt vann til det dekker bønnene. Legg i stykker av salt lammekjøtt. Kok opp, demp varmen og la det trekke på svak varme i ca 45 minutter.
Mens bønnene koker skjærer du det ferske lammekjøttet og buklisten i store terninger. Ha olivenolje i en gryte og fres kjøttet til det blir lett brunt. Bruk evt. en panne og ha kjøttet over i en gryte.
Tilsett hermetiske tomater, finhakket hvitløk, urter og pepper. Bland godt og hell over kraften. Kok opp og la det småkoke til kjøttet er mørt, 1½ - 2 timer.
Ta det salte lammekjøttet opp fra bønnene, avkjøl litt og skjær det så i store terninger. Hell av kokevannet til bønnene og ha de over i den andre kjøttgryta, sammen med det salte lammekjøttet.
Skjær lammepølsene i store biter og ha over i gryta. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter. Smak evt. til med salt.
Serveres med en frisk salat og brød.
Nydelig fransk gryterett med både salt og ferskt lammekjøtt, svinekjøtt og bønner.
Her finner du mange oppskrifter med lam
Flere lekre pølseretter finner du her
Lær mer om pølser her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 419.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
82 POENG