Mat
Hjemmelagde akevittpølser med rosiner
Fremgangsmåte
- Legg rosinene i akevitten over natten.
- Ha alle ingredisensene i kjøleskapet og så kaldt som mulig. Det gjør du også med blandebollen og gjerne også pølsestapperen.
- Bland kjøttdeig, medisterdeig og farse godt sammen sammen med salt, krydder og potetmel.
- Bland akevittmarinerte rosiner jevnt inn farsen.
- Stapp deigen i smale svinetarm eller stor fåretarm. Snurres / tvinnes i 10 til 12 cm lange pølser og knyt endene med en litt hyssing eller med tarmen.
- Trekkes i vann ved 80 grader, kan også grilles.
Nytes med sterk, grov sennep, øl og akevitt.
Mange ppskrifter med pølser finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Hjemmelaget elgpølse
Fremgangsmåte
- Oppskriften gir ca 5 kg pølse
- Kvern kjøttet og baconet grovt, ca fire ganger. Avkjøl kjøttet godt før du tilsetter de andre ingrediensene.
- Bland i resten av ingrediensene godt og spe med olje til en glatt fin farse.
- Bruk pølsehorn på en kjøkkenmaskin og lag dine egne pølser.
- Trekk pølsene i god kraft i 15 min. Pølsene er nå klare.
- Men de kan også stekes på grillen, da blir de spesielt gode.
Tips:
Hvis du ønsker en saftigere og fetere pølse: Legg til 500 g medisterfarse/deig per 1kg elgkjøtt i tillegg til baconet. Prøv deg frem og legg til ytterligere 250g medisterdeig/farse per gang.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå