- Skyll blåskjellene i kaldt vann, og fjern byssustråder og rur fra skjellene.
- Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes. Sett skjellene tilside.
- Fres løk, stangselleri og pølsebiter i oljen, til grønnsakene er blanke og myke og pølsene har tatt litt farge.
- Tilsett blåskjellene og hell i ølet. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Dette tar bare noen minutter.
- Smak til kraften med salt og pepper, dryss over hakket persille og server med ferskt brød og hjemmelaget tomat- og hvitløksmajones .
Tips: Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet på Matportalen eller Blåskjelltelefonen 820 33 333
Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?