Hjemmelaget likør eller gløgg blir satt pris på
Eggelikør
Fremgangsmåte
Kok opp fløtemelken/kaffefløten og sukkeret. Visp eggeplommene og vaniljesukkeret.
Tilsett litt etter litt den varme kaffefløten i eggeblandingen. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over middels lav varme.
Rør jevnlig til det tykner. Sil blandingen før den avkjøles.
Spriten has i når den er avkjølt. Fordel likøren i passende flasker som kan pyntes med merkelapper og sløyfer.
Likøren tykner når den står. Flasken bør ristes før du heller fra den.
Her finner du mange andre likører
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Kakaolikør
Fremgangsmåte
Kok opp vann, fløte, kaffe og kakao. Visp sammen eggeplommer og sukker.
Spe den varme væsken i eggeblandingen under kraftig røring. Hell alt tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under konstant røring til likøren begynner å tykne. Den må ikke koke!
Avkjøl og bland i spriten.
Fordel likøren på pene flasker og oppbevar dem kjølig. Likøren er holdbar i flere måneder.
Her finner du mange andre likører
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Slik lager du solbærgløgg
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene utenom mandler og rosiner i en gryte og kok opp. Tilsett gjerne en liten skvett cognac, det gir en varmende og litt søtere gløgg. Men kan utelates om alkohol ikke er ønskelig.
Sett blandingen kaldt til neste dag. Sil bort krydderet og ha blandingen over på rene flasker. Skru på lokk.
Server gløggen varm, gjerne med en blanding av hakkede mandler og rosiner.
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig