Start gløggsesongen forsiktig med den franske versjonen vin chaud
Vin chaud betyr rett og slett varm vin - men har alltid litt ekstra oppi som krydder, sitron og sukker.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Vin chaud betyr rett og slett varm vin - men har alltid litt ekstra oppi som krydder, sitron og sukker.
Les hele sakenRart navn, mye og god smak er konklusjonen. Prøv denne vrien på varm drink nå som det er høysesong for slikt.
Les hele sakenGod eplemost tilsmakt med krydder og servert varm, er et supert og mye friskere alternativ til gløgg. Med en klunk whisky får du ekstra varme, men det er slett ikke nødvendig.
Les hele sakenKanel, cava, eplemost og brandy gjør sammen susen. Og de kan kombineres på flere måter.
Les hele sakenOg med limonegløgg og en tørr musserende blir det ekstra schwung over smaken.
Les hele sakenDet beste du kan gi bort er noe som smaker godt, og særlig noe du har laget selv. Her er oppskriftene.
Les hele sakenI mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.
Les hele sakenDenne forfriskende drinken er samtidig så krydret og smaksrik at den erstatter gløgg - når du ikke vil ha noe varmt å drikke.
Les hele sakenJulen smaker søtt av krydder, mandler og syrlige bær – det gjør ukens drink også.
Les hele sakenGløggkokte pærer er både en smaksintens og relativt lett avslutning på julemiddagen.
Les hele sakenHer er oppskriften og tips til hvordan du kan lage din egen vri.
Les hele sakenDet blir ikke skikkelig jul uten en kruttsterk og brennhet gløgg som varmer helt ut i hårrøttene.
Les hele sakenDet blir ikke skikkelig jul uten en kruttsterk og brennhet gløgg som varmer helt ut i hårrøttene.
Les hele sakenDet blir ikke jul uten en rykende varm gløgg. Her får du oppskriften på høytidens beste variant.
Les hele sakenUkens drink er passende for julehøytiden. En ekte fransk versjon av julegløgg eller rødvinsgløgg er nemlig hva som serveres deg, og som du kan kose deg med når julemaset er over (eller kanskje før) og kveldsmørket senker seg.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, crémant, musserende rosé og engelske bobler. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenGå ikke glipp av en utrolig smaking! Nyt 9 av de ypperste spanske vinene fra topprodusenten CVNE.
Les hele sakenDenne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.
Les hele sakenHvordan skal du komme i gang med din helt egen vinkjeller eller utvikle den du allerede har? Den 18. november kan du få ekspert hjelp – og smake 8 flotte lagringsviner!
Les hele sakenMen også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.
Riktig gode kjøp er det ikke uventet lenger mellom.
Dette belgiske collab-ølet er det beste blant de testede ølene, siderne og mjødene i spesialpolet i oktober.
Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.
Les hele sakenChinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.
Les hele sakenI kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.
Les hele sakenNovembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Les hele sakenReinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Les hele sakenHer har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.
Les hele saken