Mat
La barna fikse maten selv i ferien

La barna fikse maten selv i ferien

Hva tror du ungene forer seg med når de er alene hjemme i ferien? Her er alternativene de kan fikse selv.
Redaksjonen
15 Februar 2015 - 10:18

Denne artikkelen skal du sende til barnet ditt og be ham eller henne starte å lese herfra .

Kul feriemat

Imponér kompisene dine med hjemmelaget burger og en frisk smoothie. Eller kanskje du heller vil slappe av i sofaen med en deilig sandwich og en kopp rykende varm kakao?

Oppskriftene nedenfor gir deg noe godt å spise og drikke i hele ferien. Vi lover deg at dette er retter du fikser å lage.

Flere oppskrifter for barn og unge finner du i Apéritifs egen kokebok for barn .

Drikke:

Eggende varm sjokolade

Eggende varm sjokolade

Fremgangsmåte

Brekk sjokoladen i biter og rør den ut i litt kokende vann. Tilsett melk og kok det langsomt opp under visping.

Avkjøl  noe, tilsett eggeplommene og varm sjokoladen igjen til den tykner - den må ikke koke!

Server drikken straks, gjerne med marshmallows og dryss av kakao- eller cappucinokrydder. Pynt gjerne med friske urter, mynte eller sitronmelisse.

Her er våre beste oppskrifter på varme drikker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften

Shady lady

Shady lady

Fremgangsmåte

Ha yoghurt, banan og frosne bær blenderen og kjør til alt er most (det er viktig å ha i yoghurten først, slik at kniven i blenderen ikke ødelegges av de frosne bærene).

Hell alt i et høyt glass og server smoothien umiddelbart.

Her finner du flere alkoholfrie drinker

La barna fikse maten selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av melk.no

Vurder oppskriften

BLT-sandwich for barna

BLT-sandwich for barna

Fremgangsmåte

Rør sammen dressingen. La den gjerne stå og trekke en stund.

Sprøstek baconskivene. Legg dem over på kjøkkenpapir for fettavrenning.

Fordel salat og tomatskiver på to brødskiver, legg på bacon og topp det med dressing. Gjenta det hele. Legg de siste brødskivene oppå, trykk sandwichen lett sammen og del den i to diagonalt.

BLT er forkortelse for bacon, lettuce og tomato. En klassisk sandwich fra Amerika.

Tips: Enkleste måten å sprøsteke bacon på er å kle en langform med aluminiumsfolie og legge baconskivene utover. Stek i ovnen på 175 grader til gyldent og sprøtt.

La barna fikse maten selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pastasalat med amerikansk vri

Pastasalat med amerikansk vri

Fremgangsmåte

  1. Stek kjøttdeigen i en stekepanne med margarin/olje.

  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.

  3. Skyll og kutt opp grønnsakene.

  4. Bland den ferdigkokte pastaen sammen med salatmiksen og de andre grønnsakene.

  5. Fordel pastasalaten på tallerkenene og strø over den stekte kjøttdeigen.

  6. Serveres med brød og gjerne med dressing.

På jakt etter en ny pastaoppskrift finner du våre beste her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Porsjonspizza med salamipølse til barna

Porsjonspizza med salamipølse til barna

Fremgangsmåte

Rør gjær ut i det lunkne vannet, ha i olje og halvparten av melet. Rør godt sammen. La røren heve i 10 minutter.

Tilsett salt og resten av melet og kna til deigen kjennes glatt og smidig og la den hvile litt.

Del deigen i to og klem delene ut til to tynne leiver. Legg de på et stekebrett med bakepapir og fordel sausen over.
 
Dryss på ost. Skjær tomatene i skiver og legg de på sausen sammen med salami og stek pizzaene midt i ovnen på 225 grader i 8 - 10 minutter.

Mange oppskrifter på pizza finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du enkelt lasagne

Slik lager du enkelt lasagne

Fremgangsmåte

  1. Brun kjøttdeig i en varm panne.
  2. Tilsett passata (most tomat) sammen med tomatpuré, finhakket hvitløk og sjalottløk samt hakket oregano og muskatnøtt. La trekke i noen minutter.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha i matfløte og kok litt til før du trekker pannen av platen og blander inn det meste av gratineringsosten.
  5. Smak på sausen om den er passe krydret, tilsett eventuelt litt mer krydder etter ønske.
  6. Legg kjøttsaus og lasagneplater lagvis i en avlang form til formen er full.
  7. Dryss resten av osten over og sett formen i ovnen. Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
  8. La lasagnen stå noen minutter slik at den får satt seg litt før du begynner å forsyne deg av den.

Tips:
Server gjerne hvitløksbrød ved siden av. Slik lager du pastasaus med denne oppskriften  

Se våre andre oppskrifter på lasagne

Slik velger du vin til lasagne

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du grove pannekaker

Slik lager du grove pannekaker

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene. La røren stå og svelle i ca. 15 min.

Stek pannekakene på middels høy varme og server med cottage cheese blandet med syltetøy.

Denne røren er mye for fire personer, men den holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.

Tips: Prøv gjerne salt fyll i pannekakene slik som ost og skinke eller egg.

Flere oppskrifter på pannekaker

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

En deilig hamburger med dressing

En deilig hamburger med dressing

Fremgangsmåte

Hamburgerne:
Kna sammen deigen med hendene og tilsett salt, pepper og potetmospulver. Tilsett melk i to omganger, kna godt mellom hver gang du heller i melk.
 
Del deigen i 4 eller 6 like store deler, lag runde boller og trykk dem litt flate. Stek hamburgerne på middels høy varme, eller grill de.
 
Dressing:
Mål opp rømmen, ha den over i en liten bolle og rør rundt. Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.
 
Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak.

Slik legger du opp en ferdig burger på brød:
Del hamburgerbrødet i to, legg på noen salatblader, hamburgeren, en tomatskive og litt løk eller gressløk, og til slutt litt dressing og brød på toppen.

Lag hamburgerbrødene slik Hellstrøm gjør
 
Burgeren kan også serveres uten brød. Da kan du lage smilefjes på burgeren hvis du har lyst. Bruk strimler av rød paprika eller ketchup som munn, gressløk til nese og maiskorn som øyne.
 
Server dressingen ved siden av og brød til.

Her finner du flere fristende burgere

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pølseform for de minste

Pølseform for de minste

Fremgangsmåte

  1. Smør en ildfast form.
  2. Lag potetmos som anvist på pakken. Legg mosen i bunnen av formen.
  3. Skjær opp pølsene i biter eller form dem etter ønske. Legg pølsebitene over potetmosen.
  4. Sprut på ketchup 
  5. Legg på maiskorn og dryss over osten.
  6. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter på 250 grader.
Serveres gjerne med salat.

Mange oppskrifter som passer for barna

Slik lager du perfekte pølser

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Amerikanske brownies

Amerikanske brownies

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader. Dekk en langpanne med bakepapir.
  2. Deig:
    Smelt smør og sjokolade over vannbad. Ta bollen opp av vannet og avkjøl litt før ett og ett egg piskes lett inn.
  3. Hakk nøttene og bland med det tørre. Bland alt saman til en deig. Fordel ca. halvparten av deigen i formen.
  4. Fyll:
    Rør alle ingrediensane godt sammen. Fordel den oppå deigen i formen. Ha på resten av deigen med skje i klatter.
  5. Dra en gaffel gjennom deigen slik at den blir lett marmorert.
  6. Stek kaken på nederste rille i ca. 25 min. Den skal være litt klissete inni, men det skal ikke feste seg deig på en kniv eller pinne når den er ferdig.

Løft kaken over på rist og avkjøl litt før den skjæres i firkanter.

Lyst til å lage andre brownies så se her

Her finner du oppskrifter på flere deilige kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Åsne Ø. Høgetveit

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her