Napoli regnes som pizzaens opprinnelsessted, selv om man kan spore tilsvarende måter å lage mat på til flere gamle kulturer.  I dag har pizzaen inntatt vårt hjemlige kjøkken også, og er for hverdagskost å regne.

Tynt, sprøtt og godt
En skikkelig pizza skal ha en tynn bunn som er stekt skikkelig sprø på høy varme over kort tid, gjerne bare 8 - 10 minutter på 300 grader med over- og undervarme.

Slik velger du vin til pizza

Oppfinnelsen av Pizza Margherita i Napoli i 1889 regnes som pizzaens definitive kulinariske gjennombrudd som en rett for alle samfunnslag. Denne pizzaen ble laget til ære for den italienske dronningen med det samme navnet som besøkte Napoli dette året, og som ble servert den klassiske pizzaen toppet med tomat, mozzarella og basilikum.

Den tykke bunnen som så mange av oss har blitt introdusert for gjennom de mange pizzakjedene, er av en langt nyere oppfinnelse, og ble første gang servert ved Pizzeria Uno i Chicago i 1943.

Les mer om pizzaens historie her

Det er ikke den ting du ikke kan toppe en pizza med. Prøv gjerne flere forskjellige oster, spekemat, sjømat, biff, kylling, asiatiske spesialiteter, egg, ja det du måtte finne for godt.

Kun fantasien setter grenser
Basen er derimot viktig, så lag derfor en god pizzadeig fra bunnen av, og skal du bruke en tomatsaus som base er ikke dette bare enkelt å lage selv, men dessuten utrolig godt.

På de neste sidene finner du oppskrifter på både pizzadeig og ulike toppinger

Flere pizzaoppskrifter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her