- Varm stekeovnen til 200 grader.
- Skjær grønnsakene i biter og fres de gylne i smør i en jerngryte. Ta dem opp og legg til side.
- Brun kjøttet i gryten og legg grønnsakene tilbake.
- Hell på kaldt vann og hvitvin, tilsett salt, pepper og timian.
- Kok opp og skum av skumet som legger seg på toppen..
- Legg på lokk og sett hele gryta i stekeovnen. La stå 1½ time til kjøttet er mørt og slipper beina.
Serveres med en god salat og kokte poteter ved siden av.
Tips: Her kan du godt bruke de rotgrønnsakene du vil, slik som kålrot, pastinakk, søtpotet og nepe er godt i gryten. Bruk gjerne fårikålkjøtt, lammelår i skiver eller flatbiff til denne retten.
Flere oppskrifter på lammegryter finner du her
Mange andre deilige retter med lam
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev