Mat
Slik lager du Spagetti carbonara enkelt og raskt
Fremgangsmåte
- Kutt opp baconet i små biter og brun dette over middels varme.
- Kok spagetti i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Slå vannet av spagettien, og rør inn sammenvispet egg.
- Bland i bacon, finhakkede urter, salt og pepper. Ha over noen flak parmesan.
- Server retten med en rå eggeplomme anrettet i eggeskallet. Ha godt brød til.
Tips: I den klassiske carbonaraen skal man ikke bruke fløte, men dette er mer og mer vanlig her hjemme og det er unektelig enklere. Noen tilsetter også grønne erter eller brokkoli i retten.
Mange flere retter med spagetti venter på deg
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 525.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
80 POENG
Spaghetti alla puttanesca
Fremgangsmåte
- Dersom du bruker salte kapers må disse legges i bløt i en god halvtime før bruk. Hell tomatene i et dørslag og la dem renne godt av.
- Varm oljen i en tykkbunnet panne på middels varme. Den må imidlertid ikke bli for varm.
- Tilsett hvitløk, ansjos og peperoncini og la småfrese i ca fem minutter under stadig omrøring. Hvitløken skal bli myk men ikke brent og ansjosen skal smelte.
- Tilsett de grovhakkete olivenene. Deretter tomatene. Rør godt og ha i kapersen.
- La trekke noen minutter. Smak eventuelt til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
- I mellomtiden koker du spagettien i godt saltet vann til den har god tyggemotstans (al dente).
- Skru opp varmen og tilsett den godt avrente pastaen samt de finhakkete urtene i sausen.
- Bland godt og server umiddelbart med brød til å "suge" opp all sausen.
Tips: Selv om originaloppskriften sier at man skal bruke spagetti, kan du godt servere retten med annen pasta. Her har vi brukt penne.
Her finner du mange deilige retter med spagetti
Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok
Alt du trenger å vite om pasta
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå