Mat
I ferien har vi tid til å bake
Redaksjonen
20 Februar 2017 - 09:00
Kanelboller er lett å bake
Fremgangsmåte
- Stekes i ovnen ved 225 grader i ca 12 minutter.
- Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett fløten, blandingen skal være fingervarm (det varme smøret gjør gjerne jobben).
- Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
- Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig.
- La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 45-60 minutter.
- Ha deigen på bakebordet, kjevle den ut til en flat leiv. Smør på fyllet, la det være igjen en liten kan som du pensler med vann.
- Rull sammen til en pølse og bruk kanten uten smør til å "lime" den sammen.
- Skjær i passe tykke skiver (ca 2-3 cm) og la bollene heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter eller mer.
- Pensle kanelbollene med sammenvispet egg, for et snev av Bergen strø over perlesukker.
- Stek bollene gylne, ca 12 minutter. Avkjøles på rist.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Brownie og blondie
Fremgangsmåte
- Fremgangsmåten er den samme for begge deigene.
- Rør mykt smør, sjokolade, sukker, egg, hvetemel og vaniljesukker sammen i en bolle.
- Fordel begge deigene i et sjakkmønster i en liten langpanne ca. 20×30 cm.
- Glatt ut deigen.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 20-25 minutter.
- Avkjøl på rist.
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
83 POENG
Bestemors eplekake
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 ºC.
- Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
- Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
- Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
- Tilsett eggene, et om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
- Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
- Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen.
- Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 ºC i ca. 50 min.
Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå