Rask gryte med svinekjøtt og béarnaise
Fremgangsmåte
Lag béarnaisesausen i en kjele som anvist på posen.
Skjær purre og del tomatene i små biter.
Stek kjøttdeig og bacon i en stekepanne med olje. Fres purren sammen med kjøttet i et par minutter.
Ha i tomatene og hell over sausen, bland sammen. Serveres med ris.
Tips: Om du velger bearnaisesaus fra butikken, kan du smake den til med sitron og frisk estragon for mer smak.
Her finner du mange deilige gryteretter
Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her
Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?
Kanskje en fiskegryte frister deg mer?
Hva med en gryterett med bare grønnsaker?
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
Elghakk
Fremgangsmåte
Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.
Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett gryten.
Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.
Server med flatbrød og rørte tyttebær.
Tips: Stek kjøttet i omganger på høy varme og la det få en skikkelig stekeskorpe før du vender kjøttet. Dersom du har for mye i gryten eller pannen samtidig begynner kjøttet å koke i stedet for å stekes skikkelig.
Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak, etter hvor i landet den kommer fra.
Du kan også lage den med vanlig kjøttdeig dersom du ikke får tak i elgkjøtt, eller kjøttdeig av annet vilt.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 859.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 649.90 kr Bestillingsutvalget93 POENG
-
92 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Suppelapskaus
Fremgangsmåte
Om du vil bruke ikke-fryste grønnsaker, skjører du følgende i terninger: 2 gulrøtter, 3 poteter, 1/4 sellerirot og 1purre. Da forlenges koketiden med 15 minutter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG