Stekt fisk med grønn wok
Fremgangsmåte
- Del fisken i serveringsstykker og ha på salt og pepper.
- Stek fisken i en blanding av olje og smør.
- Varm 1 ss olje i en wok og fres ingefær og chili i 30 sekunder.
- Tilsett vårløk, brokkoli og snittet kinakål og wok i 2 minutter. Ta opp og legg til side.
- Varm 1 ss olje i woken og fres stangselleri, squash og sukkererter i ca. 1 minutt. Vend inn spinat, snittet pak choy og tomater og stek til alt er varmt.
Tips: Du kan også legge fisken i saltlake (1 dl salt til 1 liter vann) i ca 10 minutter, da blir den fastere i fisken.
Tips: For å finne ut når fisken er ferdig stekt kan du stikke en bakepinne (eller tynn strikkepinne) gjennom fisken (på tvers), når du ikke møter motstand er fisken ferdig.
De beste wokoppskriftene finner du her
Her finner du veldig mange wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
80 POENG
-
80 POENG
Laks i wok
Fremgangsmåte
- Skyll laksefileten i vann og tørk den med kjøkkenpapir før du skjærer den i store biter a 3 x 3 cm.
- Rens og skjær paprika og vårløk i strimler. Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.
- Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes.
- Ha chili og ingefær i pannen og tilsett grønnsakene. La dem steke på sterk varme et par minutter under omrøring.
- Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp. Legg på limebåtene.
- Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
79 POENG
Stekt fisk i ingefærsaus som i Thailand
Fremgangsmåte
- Fisken renses, skylles, skjell skrapes av og fisken tørkes. Skjær et rutemønster på begge sider av fisken.
- Bland hvetemel og maismel og nok vann til en tynn deig. Varm ca 8 dl av oljen i en wok eller panne som rommer fisken. Fisken dyppes i deigen og stekes i oljen. Snu fisken en gang under stekingen. Fisken er ferdig når fiskekjøttet kan løsnes med en gaffel på den tykkeste delen av fisken.
- Legg fisken på et stort serveringsfat.
- Lag sausen ved først å la soppen renne av og klem ut vannet. Fjern stilkene og skjær sopphattene i tynne strimler. Varm opp sausingrediensene i en kjele og la det småkoke i ca 4 minutter.
- Hell sausen over fisken og pynt med chili, vårløk og koriander.
Serveres med ris.
De beste wokoppskriftene finner du her
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Fisk i sennepssaus Machher Jhol som i India
Fremgangsmåte
- Varm olje i en kadai eller wok og stek fisken i 2-3 minutter. Sett fisken og kraften til side.
- Kjør ingefær, chili, gurkemeie og sennepsfrø med litt vann til en jevn masse i en kjøkkenmaskin.
- Varm 3 ss av oljen i en kjele. Tilsett panch phoron. Når frøene spretter, tilsettes kryddermasse og vann. Kok i 5 minutter under stadig omrøring.
- Ha i fisken og kraften og resten av vannet og la det trekke i 3 minutter.
Serveres med kokt ris.
De beste wokoppskriftene finner du her
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 227.90 kr Uten utvalg90 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
78 POENG
Braisert fisk med sopp som i Kina
Fremgangsmåte
- Skjær vekk de myke bena langs kanten av fisken, men la skinnet sitte. Skjær hver filet i middels små biter.
- Bland litt salt, eggehviten og maisennajevningen i en liten bolle. Vend fiskebitene i blandingen.
- Varm oljen i en wok til den er middels varm, legg i fiskestykkene enkeltvis og rør forsiktig slik at de ikke setter seg fast.
- Ta dem opp etter ca 1 minutt og la dem renne av. Hell ut alt unntatt 2 ss olje.
- Fres vårløk, ingefær og sopp under omrøring i 1 minutt.
- Tilsett sukker, soyasaus, risvin eller sherry, konjakk og buljong og kok opp.
- Tilsett fiskebitene og braser 1 minutt. Jevn med resten av maisennajevningen og dynk med sesamolje.
Server omgående.
De beste wokoppskriftene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
SpaniaVolum: 0.50 l Pris: 325.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Hval i wok
Fremgangsmåte
- Varm oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.
- Ha i kjøttet og stek det i 10 sekunder. Dryss over litt salt og pepper. Ta det ut av pannen og hold det varmt.
- Stek grønnsakene raskt på god varme til de har tatt farge, tilsett de ferdigkokte nudlene.
- Rør sammen ingefær, soyasaus, buljong og evt maisennamel (et tips for å unngå klumper er å riste dem med litt vann på forhånd).
- Ha blandingen opp i pannen og la det hele koke opp. Tilsett bønnespirene og rør rundt.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg i det hvalkjøttet og server umiddelbart.
Tips: Ha gjerne litt ristede sesamfrø over retten.
Lekre hvaloppskrifter finner du her
Her er flere oppskrifter med wok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Grillet hvalbiff med wokede grønnsaker
Fremgangsmåte
- Ta ut kjøttet i god tid før du skal grille det slik at det blir temperert.
- Skjær kjøttet i 2-3 cm tykke skiver, salte og pepre godt.
- Pensle med litt nøytral olje og grill kjøttet på høy varme i 2-3 minutter på hver side. Bruk klype for å snu kjøttet.
- Bruk fingrene og kjenn etter om det er stekt. Rått kjøtt gir etter, medium litt fastere og godt stekt er fast.
- Hvalbiffen tar du av grillen mens det ennå gir etter, det ettersteker noe og er saftig og mørt mens det ennå er rødt i midten.
- Hval blir lett tørt dersom det steker for lenge. Derfor er det viktig med god varme, og kort tid.
- Server hvalen med grønnsakene som du deler opp og woker raskt eller griller sammen med hvalen.
Gode poteter og brød ved siden av smaker godt.
Her finner du mange deilige retter med hval
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Marit Bjørgens steinbit i wok
Fremgangsmåte
- Rens alle grønnsakene og skjær dem i tynne strimler eller biter. Del brokkolien i buketter. Pass på at de er noenlunde like store slik at koketiden blir omtrent den samme.
- Skjær fiskefileten i terninger, ca. 3x3 cm, og pass på at alle bein er fjernet.
- Bland sammen soyasaus, fiskekraft og maisennamel i en liten bolle.
- Riv frisk ingefær, og finhakk chili og hvitløk, og bland det med soyasausen.
- Varm oljen i en wokpanne til det ryker. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss over med salt, pepper og "fem-krydder".
- Stek raskt brokkoli, gulrot, kinakål og vårløk i 2-3 minutter. Tilsett blandingen av soyasaus og kok opp. Smak til med "fem-krydder" og eventuelt salt og pepper.
- Legg fisken tilbake i grønnsaksblandingen og server retten fra pannen. Server gjerne med kokt jasminris.
Tips: Vil du å forenkle oppskriften kan du kjøpe fryste wokgrønnsaker og ferdig woksaus.
Her finner du veldig mange wokretter
Flere gode retter med steinbit
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG