Stekt fisk i ingefærsaus som i Thailand
Foto: iStockphoto

Stekt fisk i ingefærsaus som i Thailand

Her er en deilig rett med stekt fisk i ingefærsaus. Akkurat som de lager den i Thailand. Selvfølgelig får du også oppskriften på ingefærsaus.

Fremgangsmåte

  1. Fisken renses, skylles, skjell skrapes av og fisken tørkes. Skjær et rutemønster på begge sider av fisken.
  2. Bland hvetemel og maismel og nok vann til en tynn deig. Varm ca 8 dl av oljen i en wok eller panne som rommer fisken. Fisken dyppes i deigen og stekes i oljen. Snu fisken en gang under stekingen. Fisken er ferdig når fiskekjøttet kan løsnes med en gaffel på den tykkeste delen av fisken.
  3. Legg fisken på et stort serveringsfat.
  4. Lag sausen ved først å la soppen renne av og klem ut vannet. Fjern stilkene og skjær sopphattene i tynne strimler. Varm opp sausingrediensene i en kjele og la det småkoke i ca 4 minutter.
  5. Hell sausen over fisken og pynt med chili, vårløk og koriander.

Serveres med ris.

De beste wokoppskriftene finner du her

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her