Wok med svinekjøtt, kinakål og paprika

Wok med svinekjøtt, kinakål og paprika

Fremgangsmåte

  1. Lag woksaus: Pisk ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele og kok opp. Ta kjelen straks av platen.  
  2. Skjær kinakål og paprika i tynne strimler. 
  3. Brun kjøttet i varm panne i to omganger. 
  4. Legg kjøttet til side, og wok grønnsakene i to omganger
  5. Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i woken og rør inn sausen.
  6. Kok opp og smak til. Server kokt ris til.

Tips1:
I stedet for kinakål kan du bruke nykål (i sesongen), spinat eller grønnkål. 

Tips2:
Du kan bruke både rød, gul og grønn paprika. De fleste vil nok etterlyse en smak som sparker fra, som chili. Både fersk og tørket chili fungerer, såvel i woken som i sausen. Og vårløk setter ekstra god smak. Et dryss av friske urter er alltid velkomment og øker appetitten betraktelig.

Tips3:
Lag gjerne dobbel porsjon woksaus, så har du til senere. Resten fylles på et glass med lokk og oppbevares i kjøleskapet.

De beste wokoppskriftene finner du her

Lyst på andre wokretter?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Wok med nudler cashew og svinekjøtt

Wok med nudler cashew og svinekjøtt

Fremgangsmåte

  1. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell over i en sil og spyl i kaldt vann.
  2. Legg dem i en bolle og klipp nudlene i kortere biter. Slå over en blanding av chilisaus, eddik og 1 ss soyasaus.
  3. Stek kjøttet raskt i olje i en wok. Legg kjøttet til side.
  4. Stek grønnsaker og hvitløk i olje bare noen minutter. Bland kjøttet i grønnsakene.
  5. Smak til med 2 ss soyasaus. Varm alt raskt opp. Bland woken med nudlene og strø over ristede cashewnøtter.

Server woken nylaget og varm.

De beste wokoppskriftene finner du her

Vi har enda flere lekre wokretter du kan velge blant 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

Wok med svinekjøtt, eplemos og chili

Fremgangsmåte

  1. Strimle grønnsakene og chili. Dynk dem i sitronsaft.
  2. Varm olje i en wok/stekepanne og tilsett strimlet svinekjøtt og la det brunes.
  3. Kok opp vann til nudlene og la nudlene koke ca. 3 minutter.
  4. Tilsett eplemos i pannen og la det trekke med svinekjøttet. Tilsett grønnsaker og chili i woken. La kjøtt og grønnsaker godgjøre seg i 2-3 min.
  5. Sil av nudlene og tilsett dem sammen med grønnsakene og kjøttet.

De beste wokoppskriftene finner du her

Flere lettlagete wokretter finner du her 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Svinewok med mango

Svinewok med mango

Fremgangsmåte

  1. Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren.
  2. Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen.
  3. Dekk til og la marinere i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til.
  4. Ta vare på marinaden.
  5. Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring.
  6. Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter.
  7. Hell over marinaden og tilsett mango. Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.

Tips:  Svinekjøttet kan erstattes med kylling.

De beste wokoppskriftene finner du her

Her finner du veldig mange wokretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Svin korma med epler og spinat

Svin korma med epler og spinat

Fremgangsmåte

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skjær ytrefilet av svin i strimler. Varm litt olje i en stekepanne og brun kjøttet i flere omganger. Sett det til side.
  3. Ha eple, rødløk og spinat i stekepannen og fres i 2-3 minutter.
  4. Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med grønnsakene, og tilsett indisk korma-saus. La det småkoke i 3-4 minutter.
  5. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Server den smakfulle gryten med ris.

De beste wokoppskriftene finner du her

Du kan selvsagt lage kormasausen selv. Her finner du oppskriften - også på naanbrød

Se våre andre korma-oppskrifter

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Fremgangsmåte

  1. Kutt alle grønnsakene i fine strimler 7-8 cm lange og ha klart.
  2. For å få tynne skiver av gulroten og agurken kan du bruke en potetskreller.
  3. Skjær ytrefilet av svin i fingertykke strimler. Stek strimlene i flere omganger i olje i en wok eller varm stekepanne, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. Ha et rispapir i et fat med lunkent vann i noen sekunder, til det blir mykt.
  5. Legg det myke rispapiret over på en fuktet fjøl. Legg på kjøtt og grønnsaker.
  6. Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene på rispapiret og rull sammen.

Server de ferske vårrullene med woksausen som en dipp.

Tips: Her kan du bruke de grønnsakene du liker best, gjerne også bønnespirer, mynte og frisk koriander. Rispapir finner du i velassorterte dagligvarer eller i asiatiske butikker.

Du kan også prøve en av våre andre oppskrifter på vårrull

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her