Wok med svinekjøtt, kinakål og paprika
Fremgangsmåte
- Lag woksaus: Pisk ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele og kok opp. Ta kjelen straks av platen.
- Skjær kinakål og paprika i tynne strimler.
- Brun kjøttet i varm panne i to omganger.
- Legg kjøttet til side, og wok grønnsakene i to omganger
- Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i woken og rør inn sausen.
- Kok opp og smak til. Server kokt ris til.
Tips1:
I stedet for kinakål kan du bruke nykål (i sesongen), spinat eller grønnkål.
Tips2:
Du kan bruke både rød, gul og grønn paprika. De fleste vil nok etterlyse en smak som sparker fra, som chili. Både fersk og tørket chili fungerer, såvel i woken som i sausen. Og vårløk setter ekstra god smak. Et dryss av friske urter er alltid velkomment og øker appetitten betraktelig.
Tips3:
Lag gjerne dobbel porsjon woksaus, så har du til senere. Resten fylles på et glass med lokk og oppbevares i kjøleskapet.
De beste wokoppskriftene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
82 POENG
Wok med nudler cashew og svinekjøtt
Fremgangsmåte
- Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell over i en sil og spyl i kaldt vann.
- Legg dem i en bolle og klipp nudlene i kortere biter. Slå over en blanding av chilisaus, eddik og 1 ss soyasaus.
- Stek kjøttet raskt i olje i en wok. Legg kjøttet til side.
- Stek grønnsaker og hvitløk i olje bare noen minutter. Bland kjøttet i grønnsakene.
- Smak til med 2 ss soyasaus. Varm alt raskt opp. Bland woken med nudlene og strø over ristede cashewnøtter.
Server woken nylaget og varm.
De beste wokoppskriftene finner du her
Vi har enda flere lekre wokretter du kan velge blant
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
80 POENG
Wok med svinekjøtt, eplemos og chili
Fremgangsmåte
- Strimle grønnsakene og chili. Dynk dem i sitronsaft.
- Varm olje i en wok/stekepanne og tilsett strimlet svinekjøtt og la det brunes.
- Kok opp vann til nudlene og la nudlene koke ca. 3 minutter.
- Tilsett eplemos i pannen og la det trekke med svinekjøttet. Tilsett grønnsaker og chili i woken. La kjøtt og grønnsaker godgjøre seg i 2-3 min.
- Sil av nudlene og tilsett dem sammen med grønnsakene og kjøttet.
De beste wokoppskriftene finner du her
Flere lettlagete wokretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Svinewok med mango
Fremgangsmåte
- Hakk chili og knus hvitløk og ha det over kjøttstrimlene sammen med den revne ingefæren.
- Hell over juice, soyasaus og 1 ss av oljen.
- Dekk til og la marinere i kjøleskap i minst 30 minutter. Rør om av og til.
- Ta vare på marinaden.
- Varm woken og ha i resten av oljen. Wok kjøttet i 4 minutter under omrøring.
- Ha i rødløk, squash og paprika og wok videre i 2 minutter.
- Hell over marinaden og tilsett mango. Dryss over hakket sitronmelisse og server woken umiddelbart med nykokt ris og limebåter.
Tips: Svinekjøttet kan erstattes med kylling.
De beste wokoppskriftene finner du her
Her finner du veldig mange wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 209.70 kr Bestillingsutvalget84 POENG
-
82 POENG
Svin korma med epler og spinat
Fremgangsmåte
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Skjær ytrefilet av svin i strimler. Varm litt olje i en stekepanne og brun kjøttet i flere omganger. Sett det til side.
- Ha eple, rødløk og spinat i stekepannen og fres i 2-3 minutter.
- Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med grønnsakene, og tilsett indisk korma-saus. La det småkoke i 3-4 minutter.
- Smak eventuelt til med salt og pepper.
Server den smakfulle gryten med ris.
De beste wokoppskriftene finner du her
Du kan selvsagt lage kormasausen selv. Her finner du oppskriften - også på naanbrød
Se våre andre korma-oppskrifter
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Ferske vårruller med ytrefilet av svin
Fremgangsmåte
- Kutt alle grønnsakene i fine strimler 7-8 cm lange og ha klart.
- For å få tynne skiver av gulroten og agurken kan du bruke en potetskreller.
- Skjær ytrefilet av svin i fingertykke strimler. Stek strimlene i flere omganger i olje i en wok eller varm stekepanne, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
- Ha et rispapir i et fat med lunkent vann i noen sekunder, til det blir mykt.
- Legg det myke rispapiret over på en fuktet fjøl. Legg på kjøtt og grønnsaker.
- Brett rispapiret over fyllet, brett inn kantene på rispapiret og rull sammen.
Server de ferske vårrullene med woksausen som en dipp.
Tips: Her kan du bruke de grønnsakene du liker best, gjerne også bønnespirer, mynte og frisk koriander. Rispapir finner du i velassorterte dagligvarer eller i asiatiske butikker.
Du kan også prøve en av våre andre oppskrifter på vårrull
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG