Mat
Sterk biffkarri massalam
Fremgangsmåte
- Skjær oksekjøttet i 2 cm store terninger. Chilis, koriander og rekepasta ristes i en tørr wok eller teflonbelagt stekepanne til de blir aromatiske.
- Hakk de ristede krydderne sammen med ingefær, sitrongress og hvitløk i en hurtigmikser eller morter til det blir en glatt pasta.
- Varm oljen og stek løken til den er godt brunet. Dytt løken til side i pannen og fres krydderpastaen i 2-3 minutter. Ha i det hele krydderet og karribladene sammen med 1 spiseskje vann. Kokes under omrøring til vannet har fordampet.
- Legg i kjøttet og rør om til kjøttet er godt dekket av krydderet. Tilsett kokosfløte, peanøttsmør og 3 ¾ dl vann. Legg på lokk og kok forsiktig over svak varme i 90-105 minutter. Rør en gang i blant.
- Oppløs sukker eller tamarind i 2-3 ss av sausen og bland det i retten. Smak til med sukker og fiskesaus. Kokes i ytterligere 5-6 minutter.
Serveres varm med ris.
Ingefær (kha) selges under navnet laospulver i asiatiske matvarebutikker.
De beste wokoppskriftene finner du her
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
81 POENG
-
80 POENG
Thailandsk rød biffkarri
Fremgangsmåte
- La chiliene renne av seg og skjær dem opp. Skrap ut frøene. La limebladene renne av seg.
- Rist korianderfrøene, karvefrøene og rekepastaen i en tørr wok eller i en teflonbelagt stekepanne til de har blitt veldig aromatiske. Kjør dem i en hurtigmikser eller støt dem i en morter med sitrongress, løk, hvitløk og ingefær. Tilsett de bløtlagte chiliene og limebladene til en relativ glatt pasta.
- Fres ingrediensene i oljen 3-4 minutter, tilsett så kokosmelk og la det koke forsiktig i 25 minutter, til oljen skiller seg og flyter på overflaten.
- I mellomtiden skjæres kjøttet i tynne skiver som så skjæres i tynne strimler, ikke mer enn 2 cm brede. Legg dem i sausen sammen med frisk chili og bønner og la det koke til kjøtt og bønner har blitt møre. Tilsett fiskesaus etter smak.
Server rød biffkarri med kokt ris og pynt med korianderblader eller tynne agurkskiver.
De beste wokoppskriftene finner du her
Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 187.90 kr Uten utvalg90 POENG
-
79 POENG
Wok med biff på kinesisk vis
Fremgangsmåte
- Strimle sopp, kål og paprika.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Stek kjøttet i to omganger i en wok eller panne på sterk varme.
- Ta kjøttet ut og gjør det samme med grønnsakene.
- Ha kjøttet tilbake sammen med grønnsakene, rør inn østerssaus og soyasaus. Bland inn nudlene tilslutt.
Tips: For å gjøre retten rimeligere og mer miljøvennlig, kan du halvere kjøttmengden.
De beste wokoppskriftene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 374.90 kr Tilleggsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå