Du trenger en rund form, 22 cm i diameter, smurt.
Sett stekeovnen på 175°C.
Deig:
Vask appelsinen nøye og riv skallet (bare det oransje, det hvite smaker bittert).
Smelt smøret i en kjele og ta den av platen. Bryt sjokoladen i biter og ha den i smøret, rør til den smelter.
Tilsett sukker, egg og appelsinskall og rør om. Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og rør til deigen er glatt.
Hell i smurt kakeform og glatt overflaten med en slikkepott.
Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 – 25 minutter.
Stikk en kakepinne midt i kaken, den skal være litt klissete.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen.
Glasur:
Gi fløten til glasuren et oppkok og ta kjelen av varmen.
Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i. Rør til sjokoladen er smeltet.
Skjær nougaten i små biter og rør den i glasuren.
Rør kremen slik at den er glatt og fordel den jevnt utover den kalde kaken.
Skjær skallet av en appelsin og skjær ut fileter av båtene.
Pynt kaken med appelsinbåter og eventuell annen pynt.
Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få ukens kake som nyhetsbrev