Fransk sjokoladekake
Foto: TINE

Fransk sjokoladekake

Denne oppskriften på den eksklusive franske sjokoladekaken gir deg noe ekstra godt. Saftig, med en herlig smak av mørk sjokolade.

Fremgangsmåte

Du trenger en rund form, 22 cm i diameter, smurt.

Sett stekeovnen på 175°C.

Deig:
Vask appelsinen nøye og riv skallet (bare det oransje, det hvite smaker bittert).

Smelt smøret i en kjele og ta den av platen. Bryt sjokoladen i biter og ha den i smøret, rør til den smelter.

Tilsett sukker, egg og appelsinskall og rør om. Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og rør til deigen er glatt.

Hell i smurt kakeform og glatt overflaten med en slikkepott.

Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 – 25 minutter.

Stikk  en kakepinne midt i kaken, den skal være litt klissete.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen.

Glasur:
Gi fløten til glasuren et oppkok og ta kjelen av varmen.

Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i. Rør til sjokoladen er smeltet.

Skjær nougaten i små biter og rør den i glasuren.

Rør kremen slik at den er glatt og fordel den jevnt utover den kalde kaken.

Skjær skallet av en appelsin og skjær ut fileter av båtene.

Pynt kaken med appelsinbåter og eventuell annen pynt.

Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her