Du trenger en rund form, 22 cm i diameter, smurt.
Sett stekeovnen på 175°C.
Smelt smøret i en kjele og ta den av platen. Bryt sjokoladen i biter og ha den i smøret, rør til den smelter.
Tilsett sukker, egg og appelsinskall og rør om. Sikt i hvetemel blandet med vaniljesukker og rør til deigen er glatt.
Hell i smurt kakeform og glatt overflaten med en slikkepott.
Stek kaken i nedre del av ovnen i 20 – 25 minutter.
Stikk en kakepinne midt i kaken, den skal være litt klissete.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen.
Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i. Rør til sjokoladen er smeltet.
Skjær nougaten i små biter og rør den i glasuren.
Rør kremen slik at den er glatt og fordel den jevnt utover den kalde kaken.
Skjær skallet av en appelsin og skjær ut fileter av båtene.
Pynt kaken med appelsinbåter og eventuell annen pynt.
Planlegger du kakefest, finner du oppskriftene her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig