Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Mars 2001 - 01:00

    Cappella i ny årgang

    Tidenes vinsuksess på det norske markedet kommer nå med ny årgang. Denne vinen som ikke har årgangsbetegnelse på etiketten, har til nå vært av årgang 1999. De første lastene med vin fra år 2000 er ankommet Norge, og i salg fra ca. 1. mars.
    02. mars 2001
  • 01 Mars 2001 - 01:00

    Overraskende bra

    Apéritifs smakere sitter igjen med et svært positivt inntrykk av rødviner fra Sicilia. Kvaliteten på de 19 vinene som ble testet er nemlig meget høy med åtte meget gode kjøp gode kjøp.
    01. mars 2001
  • 01 Mars 2001 - 01:00

    Nesten portvin

    En vin med en fylde som en årgangsportvin bare at den er tørr, det er et av kjennetegnene på ukens vin. Så er det da også en av de dyktigste portvinsmakerne som eier signaturen. Den gir varme til så vel kropp som sjel og er det perfekte følge til kraftig
    01. mars 2001
  • 28 Februar 2001 - 01:00

    Seier på hjemmebane

    Danske Christian Aarø Mogensen er Nordens beste sommelier. Det demonstrerte han til fulle under Nordisk Mesterskap i København den 26. februar. Konkurransen i finalen var imidlertid tøff, for kunnskapsnivået blant nordiske sommelierer er høyt.
    28. februar 2001
  • 28 Februar 2001 - 01:00

    Nyheter i februar

    Apéritif gir deg internasjonale nyheter om vin, brennevin og annet godt drikke ved å overvåke andre mediers nyhetssider. Siden blir kontinuerlig oppdatert med det redaksjonen finner av spennende ting ute i den store verden.
    28. februar 2001
  • 26 Februar 2001 - 19:58

    23 millioner liter øl på plast

    Oslo (NW): I fjor ble det solgt om lag 23 millioner liter øl på plastflaske her til lands. Det tilsvarer en markedsandel på rundt ti prosent. Nå kommer bryggeriene med en ny generasjon ølvennlige plastflasker.
    26. februar 2001
  • 24 Februar 2001 - 21:36

    Ta en sherry med oss på lørdag 17. mars

    Vi anbefaler at du dropper alt du har tenkt å gjøre på lørdag ettermiddag den 17. mars. La det bli en ettermiddag uten om det vanlige, en riktig dekadent ettermiddag. Smak sherry. Ikke den som tante Kari serverer på bursdagen sin, men noe av det beste som
    24. februar 2001
  • 23 Februar 2001 - 01:00

    Amerikansk designpris til Vikingfjord

    Oslo (NW): Den norske vodkaen Vikingfjord har vunnet den prestisjetunge gullstatuetten i designkonkurransen Mobius Award. Konkurransen går av stabelen i Chicago hvert år.
    23. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 13:16

    Test av sicilianske rødviner

    Apéritifs smakere sitter igjen med et svært positivt inntrykk av rødviner fra Sicilia. Kvaliteten på de 19 vinene som ble testet er nemlig meget høy med åtte meget gode-/gode kjøp.
    22. februar 2001
  • 21 Februar 2001 - 15:47

    Vitenskapen lærer deg å gjenkjenne vin

    Kunne du tenke deg å raskt oppfatte og forstå det fruktige vokabularet vinskribenter som Hugh Jonhnson og Oz Clarke benytter seg av? Nå blir det kanskje en realitet. En amerikansk forsker har utviklet en idiotsikker metode for å distinkt kunne kjenne fors
    21. februar 2001
  • 21 Februar 2001 - 14:45

    Stavanger VinFest 2001

    I uke 12 blir Stavanger Nordens mest spennende mat- og vinby. Stavanger VinFest 2001 begynner mandag 19. mars og varer t.o.m. lørdag 24. mars. Stavanger VinFest er en folkefest, der vin og mat står i fokus.
    21. februar 2001
  • 21 Februar 2001 - 01:00

    Calvados i ny innpakning

    Importøren Robert Prizelius melder at deres Pére Magloire VSOP i disse dager ankommer landet i ny forpakning.
    21. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 23:39

    Kamp for råmjølkosten

    Slow Food har i år ein kampanje til støtte for ost av rå mjølk. Her er ei oversetjing av manifestet. Det er ei rekke ost av rå mjølk i Noreg også som slåst for vidare eksistens i følge Pascale Baudonnel, sekretær i Norsk Gardsost i Undredal, ein av produs
    20. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 16:30

    Bollefest på fastelavn

    Ingen fastelavnssøndag uten boller. Dette er blitt én av de ytterst få gangene i året vi fortsatt har bevart som en tradisjon å samles rundt et bakverk. Ikke engang den tradisjonsrike bursdagskaka har overlevd tidens utvikling i samme grad. Bruk derfor op
    20. februar 2001
  • 19 Februar 2001 - 18:03

    Test av gresk vin

    Etter å ha smakt seg gjennom et litt utvidet utvalg av det greske vintilbudet her til lands, er ikke Apéritifs panel særlig imponert. Kun tre av de 26 vinene touchet firetallet.
    19. februar 2001
  • 19 Februar 2001 - 01:00

    Akevittprodusent klager til Brussel

    Norges største private akevittprodusent, Gavin as, reiser nå sak mot Norge for EFTA Surveillance Authority (ESA) for å få laget sine akevitter i Norge.
    19. februar 2001
  • 17 Februar 2001 - 01:00

    Vinn Hennessy Cognac

    Delta i konkurransen og vinn tre flasker med Hennessy Cognac. Premien er satt opp av Norex. Blant de riktig innsendte besvarelsene trekker vi ut tre innsendere som altså får en flaske hver. Svaret ditt må vi ha innen 23. februar 2001. Lykke til.
    17. februar 2001
  • 16 Februar 2001 - 17:32

    Gresk som du aldri har smakt det 12. mars

    Gresk mat som du aldri har smakt den, laget av en av Hellas´ beste kokker. 10 toppviner fra det samme landet som du sannsynligvis aldri har latt ganen stifte bekjentskap med. Alt dette serverer vi deg på Fogo. En helt ny opplevelse av det greske du må få
    16. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 01:00

    Rosa aften

    Valentine-dagen er i ferd med å anta samme dimensjon som Halloween ved at den feires ikke nødvendigvis bare på den 14. februar, men også i dagene etter. Men er du motstander av amerikansk eller engelskspråklig kulturimperialisme, behøver ikke lese mer. Fo
    14. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 01:00

    Trenger flere kokker og mindre søl

    Strenge regler for arbeidsutleie ble fra 1. juli en saga blott i Norge. Nå satser bemanningsselskapene stort på hotell- og restaurantbransjen. Utleie av arbeidskraft kan løse problemene med å skaffe fagfolk til næringen, mener Manpower.
    14. februar 2001
  • 13 Februar 2001 - 11:44

    Sucra kjøper 66 prosent av aksjene i Arcusgruppen

    Nærings- og handelsdepartementet har i dag inngått avtale om salg av 66 prosent av aksjene i Arcus AS til selskapet Sucra AS. Salgssummen for aksjene er 340 millioner kroner, som tilsvarer en totalverdi av selskapets egenkapital på ca 515 millioner kroner
    13. februar 2001
  • 13 Februar 2001 - 01:00

    Sucra kjøper 66 prosent av aksjene i Arcusgruppen

    Nærings- og handelsdepartementet har i dag inngått avtale om salg av 66 prosent av aksjene i Arcus AS til selskapet Sucra AS. Salgssummen for aksjene er 340 millioner kroner, som tilsvarer en totalverdi av selskapets egenkapital på ca 515 millioner kroner
    13. februar 2001
  • 10 Februar 2001 - 21:36

    Hyklersk slalåm

    Lasse Kjus, hele Norges vidundergutt på nedoverski, skapte for en måned siden storm i norske medier og i Skiforbundet etter å ha medvirket i en reklamefilm for øl. Kjus selv sa i begynnelsen at han hadde tenkt nøye gjennom det og at øl for ham ikke fremst
    10. februar 2001
  • 07 Februar 2001 - 01:00

    Super toscaner

    Ukens vinanbefaling er en supertoscaner på litt andre måter enn hva som vanligvis legges i betegnelsen. Den er en super matvin, den er laget av en super produsent og den selges til en super pris.
    07. februar 2001
  • 07 Februar 2001 - 01:00

    Gourmetbegivenhet i Haugesund

    Denne uken er den berømte britiske kjøkkensjefen Paul Rhodes gjestekokk hos Restaurant Brovingen på Rica Maritim Hotell i Haugesund.
    07. februar 2001